Share

Parlamentul European a adoptat Legea pentru Refacerea Naturii

Parlamentul European a votat astăzi, 27 februarie, Legea pentru Refacerea Naturii. Europarlamentarii au ascultat apelurile a peste un milion de cetățeni, companii, oameni de știință și ONG-uri și au deschis calea pentru ca această lege, prima de acest fel, să devină realitate. Legea a primit 329 de voturi pentru, 275 împotrivă și 24 de abțineri.

© Daniel Petrescu

Legea pentru Refacerea Naturii reprezintă o oportunitate istorică de a readuce natura în Europa. Într-un moment în care continentul este devastat de inundații, secete și incendii, această lege va contribui la asigurarea unui viitor mai sigur și mai sănătos pentru europeni.

În ciuda eforturilor de ultim moment ale grupurilor de extremă dreapta și conservatoare, precum și a dezinformării din partea grupurilor de lobby anti-natură de a opri legea, majoritatea deputaților au rămas fideli procesului democratic și legislativ în vigoare, validând acordul, la a cărui negociere au participat anul trecut.

Ultimul pas în acest proces legislativ este ca Legea pentru Refacerea Naturii să primească aprobarea oficială a statelor membre, care se așteaptă să aibă loc în martie sau aprilie anul acesta.

Coaliția #RestoreNature, formată din BirdLife Europe, ClientEarth, EEB și WWF EU, declară: „Legea pentru Refacerea Naturii a fost întotdeauna mult mai mult decât o lege pentru a aduce natura înapoi. Este un simbol al faptului că Europa poate și se va angaja să lupte pentru supraviețuirea planetei noastre. Suntem ușurați că deputații europeni au ascultat faptele și știința și nu au cedat populismului și alarmismului. Acum, îndemnăm statele membre să le urmeze exemplul și să promulge această lege atât de necesară pentru a readuce natura în Europa.”

Dacă ți-a plăcut, distribuie