Share

Legitimații noi pentru membrii SOR

Din 2017, uitați de ștampile! Pe scurt, legitimația de membru a SOR nu va mai avea nevoie de viză anuală – va fi un card de plastic eliberat an de an.

Pe larg, acum. Până anul acesta, legitimațiile SOR pentru membri erau cartonașe vizate cu ștampila ONG-ului nostru. De acum, lucrurile se schimbă în bine. Cei care vor alege să devină membri ai SOR vor primi un card care să ateste calitatea de membru al SOR și prieten al naturii.

Aceste carduri, așa cum se vede și în imagine, au o fotografie a unei specii de pasăre sălbatică din România. Anul acesta este pescărașul albastru (Alcedo atthis), dar fotografiile vor fi diferite de la an la an. Totodată, pe cardul legitimație se află și datele personale, numărul legitimației și valabilitatea acesteia.

Pe lângă faptul că atestă calitatea de membru, cardurile se vor a fi și o piesă de colecție. Vor fi diferite de la an la an, se pot păstra de către deținător. Nu suntem singurii care avem astfel de carduri legitimație, membri Royal Society for the Protection of Birds din Marea Britanie au adevărate colecții.

Primele legitimații pentru primii membri care au achitat cotizația pentru anul 2017 au văzut deja lumina zilei – sau a imprimantei color. „Vreau să îi felicit pe Mădălina și pe Emanuel Baltag, sau Mădă și Manu – după cum probabil îi cunoaște lumea. Ei sunt primii membri ai SOR care și-au achitat cotizația în 2017. Au folosit și una din cele mai simple metode, care îi scutește de bătăi de cap – debitare directă, în prima zi lucrătoare a anului banii sunt virați în contul SOR”, a spus Dora Domșa, coordonatorul de membri al SOR.

Vă reamintim câteva dintre modificările importante ale regulamentului, de care trebuie să țineți cont de acum încolo:

1. Minorii nu mai plătesc cotizație. Ei sunt membri juniori și trebuie să prezinte un „raport” anual asupra activităților voluntare pe care le-au desfășurat în favoarea păsărilor sălbatice și a naturii.

2. Adulții sunt acum împărțiți în două categorii membri susținători și membri asociați. Susținătorii sunt cei care abia se înscriu în SOR. Ei devin membri asociați după 3 ani de plată consecutivă a cotizației și la recomandarea unui membru asociat cu o vechime de minim 5 ani.

3. Calitatea de membru asociat se pierde în cazul neplății anuale a cotizației.

4. Perioada de valabilitate a cotizației se încheie la data de 31 decembrie a anului în care s-a făcut plata.

5. Plata cotizației se poate face prin transfer bancar sau depunere numerar la sediul SOR.

6. Coordonatorii de sucursale și asociații pot face plăți pentru grupuri, cu condiția ca numele fiecărui cotizant să fie vizibil în câmpul „detalii plată”.

Pentru mai multe informații, Regulamentul Intern pentru Asociați, Susținători și Sucursale și anexele aferente pot fi consultate aici.

Dacă ți-a plăcut, distribuie