Share

Licitație de fotografii pentru Atlasul Păsărilor Clujului

Societatea Ornitologică Română vă oferă în luna iunie posibilitatea de a participa, efectiv, la realizarea primului atlas de păsări urbane din România. „Atlasul Păsărilor Clujului” este aproape gata, mai e nevoie doar de jumătate din finanțare pentru a fi tipărit.

Nu doar că veți lua parte la realizarea unei lucrări științifice, veți face o faptă bună de pe urma căreia să profite generațiile noi de iubitori de natură, dar veți obține și o recompensă.

În acest caz, am preferat să apelăm la o modalitate pe care nu am mai folosit-o până acum: licitația. Sistemul este simplu și transparent. 

Am luat legătura cu mai mulți fotografi cu care colaborăm. Ei ne-au donat lucrările lor pentru a fi licitate. Fiecare fotografie va fi printată de noi la rezoluție mare, format A3, pe „canvas” și apoi trimisă către cei care au licitat cel mai mult. 

Licitația are loc pe pagina de Facebook a Societății Ornitologice Române. 

Mecanismul este foarte simplu. Vă alegeți specia și fotografia preferate. Licitați pentru imagine (în secțiunea de comentarii), în caz că o mai vor și alții. Prețul începe de la 200 de lei pentru o fotografie, astfel încât, dacă toate sunt vândute, să se atingă suma necesară tipăririi atlasului.

În 15 iulie încheiem licitația. Noi printăm imaginea aleasă de voi în format A3, pe “canvas” și v-o trimitem acasă. 

După etapa de tipar, cărțile vor fi oferite gratuit către școli, grădinițe și alte instituții care derulează programe educaționale. 

Dacă ți-a plăcut, distribuie