Share

Noaptea Privighetorilor la Iași

Pregătirile pentru cea de-a treia ediție a Nopții Privighetorilor organizată în Iași au început cu emoții: “Dacă plouă?!”. Și aici, la fel ca la Sibiu și Cluj, se anunța o după-amiază ploioasă.

Voluntarii însă au venit veseli, au îmbrăcat uniforma (tricourile cu privighetoare și stele) și au început pregătirea standurilor. Numărul lor s-a dublat față de ediția din 2017, dar și numărul participanților a crescut simțitor, iar umbrelele au fost folosite pentru a se apăra de soare, nu de ploaie.

Anul acesta s-a stat la coadă la intrarea în Grădina Botanică, dar așteptarea cu siguranță a meritat întrucât cvartetul Charism le-a pregătit lucrări de Brahms, Vivaldi, Tchaichovski sau Mozart, dar și surprize cum a fost Ramin Djawadi (fanii GoT cu siguranță vor recunoaște numele J).

Până la începerea concertului spectatorii au putut admira expoziția de fotografii cu păsări comune în orașe, iar cei mici s-au jucat, au colorat sau au făcut origami, toate pregătite pentru ei cu scopul de a-i învăța câte ceva despre păsări, vedetele evenimentului nostru.

După concert, ornitologii i-au însoțit pe participanți pe aleile din Grădina Botanică pentru a asculta și identifica fiecare cântec de pasăre. Fiecare grup a avut o experiență aparte de descoperire a păsărilor găzduite de Grădina Botanică, datorită traseelor alese, dar și personalității diferite a ghizilor, iar declarațiile lor dovedesc acest lucru:

Sunt foarte încântată de eveniment, de ghidul care ne-a dat multe informații interesante și a interactionat cu puștiul meu de 5 ani.

Mă bucur că fetița mea a avut ocazia să participe la turul ghidat de profeoara mea din facultate.

A fost mare plăcere sa participăm la evenimentul dumneavoastră, mulȚumim încă o data pentru invitație!!!

Mulțumim Lidl Romania pentru sprijinul financiar.

Dacă ți-a plăcut, distribuie