Share

Noua formă a Legii vânătorii, trimisă la reexaminare de către președintele Klaus Iohannis

Președintele României, Klaus Iohannis, a trimis astăzi, 9 martie, proiectul de modificare a Legii vânătorii şi a protecției fondului cinegetic nr. 407/2006 înapoi la Parlament pentru reexaminare.

Ciocârlie de câmp

Noua formă a legii propunea două modificări importante cu efecte majore asupra biodiversității. Prima modificare viza renunțarea la sistemul de cote de vânătoare anuale pentru speciile de păsări migratoare și înlocuirea acestuia cu un număr maxim admis zilnic, din fiecare specie, pentru fiecare vânător. Cea de-a doua modificare viza diminuarea timpului de stagiatură necesar dobândirii calității de vânător.

Susținem în continuare cu fermitate că noua lege are un potențial distructiv greu de anticipat asupra a zeci de specii de păsări migratoare. SOR a solicitat în repetate rânduri o metodă de calcul transparentă și bazată pe date științifice pentru stabilirea numărului de exemplare care pot fi împușcate fără ca populația speciei respective să fie afectată.

SOR salută decizia președintelui Klaus Iohannis de a trimite Parlamentului pentru reexaminare modificările aduse Legii vânătorii și își exprimă încă o dată disponibilitatea de a participa activ alături de instituțiile responsabile la stabilirea cotelor în baza unei metodologii științifice pentru ca activitatea de vânătoare să se poată desfășura fără a pune în pericol populațiile de păsări.

Dacă ți-a plăcut, distribuie