Share

Număr record de participanți la prima etapă a Olimpiadei Speciilor

Anul acesta 6.227 de copii au luat parte la Olimpiada Speciilor, concursul nostru online de recunoaștere a speciilor de păsări, reptile, insecte, mamifere și plante. Concursul este cea mai iubită activitate de către copii din cadrul proiectului Școli Prietenoase cu Natura desfășurat de SOR. Etapa județeană a avut loc în perioada 16-27 ianuarie.

Prima etapă a Olimpiadei Speciilor din acest an a adus împreună cel mai mare număr de copii care au participat până acum la concurs în cei șapte ani de proiect. Ne bucurăm să vedem cum de la an la an crește numărul copiilor care își doresc să-și testeze online abilitățile de recunoaștere a speciilor pe baza caracterelor vizibile în fotografiile încărcate de noi în platforma de concurs. 

Ca o noutate, în 2023 am modificat puțin regulamentul și toți elevii care au luat note de la 8 în sus la etapa județeană au trecut mai departe în etapa regională. Nu a mai existat un număr limită de elevi care se pot calificat din fiecare județ. Pentru a face activitatea și mai atractivă pentru copii, am îmbunătățit platforma pe care se desfășoară concursul online. Am schimbat grafica, interfața este mai prietenoasă și intuitivă pentru elevi, sunt mai multe opțiuni de exersare în platformă și mai multe fotografii.

Constanța – județul cu cei mai mulți elevi care merg în etapa următoare

Din cei 6.000 de participanți, 2.162 au trecut mai departe în etapa regională. Cei mai mulți copii care au rezolvat corect testul au fost din județul Constanța (431). Elevii de gimnaziu au participat și în acest an în număr mare la Olimpiada Speciilor (4.161 din 39 județe), urmați de cei din ciclul primar (1.341 elevi din 37 județe) și liceal (725 elevi din 29 județe).

Topul județelor participante la Olimpiada Speciilor

Clasele I-IV

  • cei mai mulți participanți – județul Cluj cu 138 
  • cele mai multe școli participante – județul Cluj cu 18 

Clasele V-VIII

  • cei mai mulți participanți – județul Covasna cu 348
  • cele mai multe școli – județul Bihor și Galați, câte 30 

Clasele IX-XII

  • cei mai mulți participanți – județul Constanța cu 100 
  • cele mai multe școli –  județul Constanța cu 9 școli

Olimpiada Speciilor este una din cele cinci activități obligatorii pentru instituțiile înscrise în programul Școli Prietenoase cu Natura și care își doresc să primească plăcuța cu titlul de „Școală Prietenoasă cu Natura” sau pentru menținerea acestei certificări. Activitățile programului se desfășoară pe tot parcursul anului școlar și sunt conectate la fiecare anotimp în parte. Și în acest an au putut participa la concursul online și elevii de la instituțiile de învățământ care nu sunt înscrise în programul „Școli Prietenoase cu Natura”. 

Etapa regională a concursului Olimpiada Speciilor se va desfășura pe platforma quiz.sor.ro, în perioada 6-10 martie și va fi urmată de etapa națională în luna mai.

Dacă ți-a plăcut, distribuie