Share

Olimpiada Speciilor: Sute de copii au participat la etapa regională

Aproape 600 de elevi au participat, în perioada 2-15 martie, la etapa regională a Olimpiadei Speciilor, concurs online de identificare a păsărilor comune din România, organizat de SOR. 217 dintre ei s-au calificat în etapa națională.

Anul acesta, din cauza suspendării cursurilor, mai mult de un sfert din elevii care erau calificați nu au participat la proba online, deși testul se putea rezolva de oriunde, fie de acasă, fie de la școală. Cu toate acestea, cei mai mulți dintre cei calificați au fost dornici să-și testeze online cunoștințele și au rezolvat testul de acasă.

229 de elevi, notă maximă la olimpiadă

Olimpiada Speciilor este un concurs online prin care copiii care participă trebuie să recunoscă specii de păsări, insecte, mamifere, reptile, amfibieni și câteva specii de plante. Tot în cadrul probei online, elevii trebuie să recunoscă diferențele dintre o hrănitoare, un cuib artificial și o căsuță cu rol decorativ.

Din cei 600 de participanți, 229 au obținut nota 10, iar diferențierea pentru etapa următoare s-a făcut în funcție de timpul de rezolvare a testului.
După centralizarea rezultatelor, în etapa națională care se va desfășura în perioada 27 aprilie – 10 mai, s-au calificat în total 217 concurenți care merită felicitările noastre. Împărțirea în funcție de anii de studiu arată astfel:
Clasele I-IV: 70 elevi
Clasele V-VIII: 80 de elevi
Clasele IX-XII: 67 de elevi.

Pentru instituțiile de învățământ înscrise în programul Școli Prietenoase cu Natura, participarea la Olimpiada Speciilor reprezintă una din cele cinci activități obligatorii pentru obținerea plăcuței cu titlul de „Școală Prietenoasă cu Natura” sau pentru menținerea acestei certificări.

Dacă ți-a plăcut, distribuie