Share

Pelican Way of LIFE: Ateliere educative despre lumea păsărilor

În luna noiembrie am ajuns cu atelierele educative și în școlile din Giurgiu și Turnu Măgurele. Educația pentru natură este o parte importantă din proiectul Pelican Way of LIFE.

Copiii erau pregătiți și ne așteptau să povestim cu ei despre fascinanta lume a păsărilor. Pe lângă poveștile despre migrație, hrană în funcție de sezon, speciile de păsări pe care le pot vedea în zona în care locuiesc, cum era și normal, ne-am și jucat.
Am încercat să ne punem măcar pentru o oră în locul păsărilor și să vedem lumea prin ochii lor. Și ca de fiecare dată, ne-am dat seama că nu-i ușor să împarți lumea cu oamenii, mai ales atunci când aceștia uită că trăiesc într-un ecosistem de care depinde inclusiv bunăstarea lor.
Am învățat împreună să recunoaștem păsările care sunt din aceeași „familie”, încât, după ateliere copiii știau că există păsări răpitoare de zi, de noapte, păsări acvatice și păsări cântătoare. Am descoperit că nu este deloc ușor să fii părinte și am experimentat pe propria piele câtă energie consumă păsările pentru îngrijirea puilor.
Am povestit despre pelicanul creț, care are cea mai mare anvergură a aripilor și este cea mai mare specie de pelican din lume. 👀 Și câte și mai câte…. Un lucru e clar. Mereu ne despărțim cu dorința să ne revedem curând. 🤗
Atelierele au fost realizate în cadrul proiectului Pelican Way of LIFE.
Dacă ți-a plăcut, distribuie