Share

Big Day_Marton ornitologic

De ce avem nevoie de susținere?

Participanții la maraton își acoperă singuri cheltuielile de deplasare, cazare și masă. Iar noi le oferim o experiență de birdwatching și socializare memorabilă, precum și  oportunități de învățare.

Credem că e util să realizăm materiale de promovare atractive, precum și obiecte promoționale pentru fiecare participant (căni, tricouri, termosuri), care să le amintească de eveniment și să contribuie la crearea sentimentului de apartenență  la grup chiar și pentru cei care participă pentru prima dată.

Ne străduim de fiecare dată să oferim premii echipelor clasate pe primele trei locuri la cele două categorii (cărți de specialitate, abonamente anuale la reviste ornitologice de prestigiu, dar și obiecte artistice, care până acum au fost donate de  susținătorii noștri.

Cufundar polar (Gavia arctica) © Nándor Veres

Poți alege să susții Maratonul ornitologic dacă reprezinți o persoană juridică printr-o sponsorizare.

Sau poți face o donație dedicată susținerii Maratonului ornitologic.

Vreau să donez

Importanța Big Day

Concursuri de acest gen au loc an de an în întreaga lume, iar ornitologii și birdwatcher-ii români țin liste anuale, încearcă mereu să vadă cât mai multe specii diferite. Au în principal rolul de a crea legături între cei cărora le face plăcere să observe păsări, iar începătorii au ocazia de a învăța alături de cei mai experimentați.

Toate programele de monitorizare a păsărilor din România au nevoie de oameni care să cunoască foarte bine  speciile de păsări sălbatice, iar Maratonul ornitologic este unul dintre mijloacele prin care organizația noastră  contribuie la creșterea numărului și specializarea lor.