Uncategorized
S-a încheiat etapa județeană a BioOlimpiadei
21 ianuarie 2019
Foto: Anca Pui Acordeon #1 Dă clic pe butonul de editare pentru a modifica acest text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Acordeon #2 Dă clic pe butonul de editare pentru a modifica acest text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. […]
Olimpiada este, de fapt, un concurs în care elevii învață să recunoască animalele sălbatice din apropierea lor – de la păsări, la insecte, amfibieni, reptile și mamifere. Nu este vorba decât de fauna urbană și de anumite plante care le asigură resurse de hrană animalelor în diverse perioade. Concursul a avut loc online, pe pagina dedicată lui – quizz.sor.ro.
La concurs au participat peste 2.100 de elevi, iar din aceștia – 1.944 fac parte din instituțiile de învățământ care s-au înregistrat în programul Școli Prietenoase cu Natura.
Testul a conținut 20 de întrebări și, conform regulamentului, a putut fi completat o singură dată de către fiecare elev participant la concurs. Cu toate astea, au fost elevi care au completat testul de mai multe ori, iar acest lucru a îngreunat procesul de selecție. În perspectiva competițiilor viitoare, vă reamintim că mai multe chestionare completate nu înseamnă creșterea șanselor de câștig, ci …excluderea din concurs.
Potrivit regulamentului Școli Prietenoase cu Natura, primii 20 de elevi din fiecare județ care au obținut cel puțin nota 8 în urma completării testului, se califică la etapa regională a Olimpiadei speciilor, care va avea loc în perioada 14-24 martie 2019 și se va desfășura tot pe pagina quizz.sor.ro.
Au fost validate 843 de teste, iar clasamentul arată astfel:
- clasele I-IV: 128 elevi
- clasele V-VIII: 560 elevi
- clasele IX – XII: 155 elevi
Instituțiile de învățământ înregistrate în programul Școli Prietenoase cu Natura au primit deja rezultatele testelor. Cadrele didactice care au avut elevi participanți la această competiție, însă școala din care provin nu este înscrisă în program, trebuie să solicite rezutatele testelor pe mail la adresa gradini@sor.ro. Nu uitați să menționați numele elevilor pentru care doriți să aflați rezultatele.
Felicitări tuturor concurenților care au participat la concurs. Ne bucură interesul vostru crescut pentru cunoașterea speciilor de animale!
Uite barza! – live stream cuib
Arhive
Newsletter
Noutati
Pactul Verde european nu a fost deraiat, dar Parlamentul European a votat o Lege pentru Refacerea Naturii slăbită
Victoria de astăzi a NATURII a avut un cost foarte mare - pentru a ajunge la un compromis, parlamentarii europeni au sacrificat multe obligații și ținte critice, ajungând la o poziție substanțial mai slabă decât propunerea inițială a Comisiei.
Proiecte
Uite Barza!
Recensământul cuiburilor de berze este un efort de a cunoaște situația berzelor albe în România. Primul pas pentru a le ajutaeste de să știm câte perechi cuibăresc și care este numărul puilor. Colectarea datelor se face cu ajutorul unei aplicații de smartphone care a fost creată special pentru acest proiect, cu ajutorul ENEL România. Pe termen lung, dorim ca această aplicație să fie folosită de cât mai multă lume pentru recenzarea cuiburilor de berze, astfel încât în timp să devină instrumentul de bază pentru colectarea datelor privind cuibăritul acestei specii în România. Aplicația este simplă, dar acuratețea datelor este esențială.