Share

Școli Prietenoase cu Natura, ediția a 5-a – start la înscrieri!

Societatea Ornitologică Română a lansat a 5-a ediție a programului Școli Prietenoase cu Natura, ce are ca scop educația ecologică și creșterea biodiversității în școlile din România. Participarea este gratuită, dar condiționată de înregistrare.

Programul oferă metode simple prin care viitoarea generație poate contribui la sprijinirea faunei urbane: amplasarea unui cuib artificial, hrănirea păsărilor în timpul iernii, amplasarea siluetelor de păsări pe geamuri pentru a evita coliziunile, realizarea unui hotel de insecte sau colectarea selectivă a deșeurilor etc.

Înscrierile se desfășoară în perioada 1 octombrie – 08 noiembrie 2020.  Școlile care doresc să participe trebuie să completeze formularul online de înscriere aici

Activitățile proiectului se derulează pe durata întregului an școlar, iar la final profesorii urmează să raporteze acțiunile realizate prin completarea unui formular specific. Instituțiile de învățământ care derulează corect minimum 5 activități din lista propusă sunt premiate cu plăcuța programului. 

După 5 ani consecutivi de participare și raportare corecte, școlile primesc un panou cu cele mai comune specii de păsări din localități.

Programul este promovat și cu ajutorul Inspectoratelor Școlare din România, fiind inclus în Calendarul Activităților Educaționale Naționale (CAEN).

 Pentru mai multe informații ne puteți scrie la adresa: gradini@sor.ro.

 
Dacă ți-a plăcut, distribuie