Share

Școli Prietenoase cu Natura: Număr record de școli, înscrise la ediția a VI-a

534 de școli vor participa la cea de-a VI-a ediție a celui mai dinamic și complex program de educație derulat de Societatea Ornitologică Română: Școli Prietenoase cu Natura. Este cel mai mare număr de școli cu care am lucrat până acum în cei cinci ani de proiect.

Ne bucurăm să vedem că se menține trendul de a avea în program cel puțin o școală din fiecare județ. O altă veste bună este că, din cele 534 de școli înscrise, aproape jumătate sunt pentru prima dată în acest proiect (263).

„Programul Școli Prietenoase cu Natura nu s-ar putea desfășura fără implicarea și dăruirea profesorilor. Le mulțumim tuturor dascălilor care au venit alături de noi și în acest an dificil și își doresc să implice copiii în activități educative de cunoaștere și protejare a naturii. Ne bucurăm că tot mai multe școli își doresc să fie prietenoase cu natura”, a declarat Kinga Cîmpan, coordonatoarea programului.

Din cele 534 de școli acceptate în program, 307 provin din mediul urban, iar 227 din cel rural. Județele cu cele mai multe școli înscrise sunt: Galați (36), Suceava (28), Bihor (27), Cluj (26) și Iași (23). Avem cadre didactice care au înscris și coordonează chiar și 3 sau 4 școli.

Săptămâna aceasta (15 – 19 noiembrie) sunt programate întâlnirile online cu profesorii coordonatori, pentru ca apoi să debuteze activitățile pentru sezonul toamnă-iarnă.

Programul Școli Prietenoase cu Natura este conceput în așa fel încât orice cadru didactic, indiferent de specializare, să poată participa împreună cu elevii la proiect. Profesorii au la dispoziție Ghidul activităților, care cuprinde toate informațiile importante pentru derularea corectă a acestora. Activitățile din cadrul proiectului pot fi organizate atât la școală, cât și de acasă.

Dacă ți-a plăcut, distribuie