Share

SOR Cluj, profesori pentru o săptămână

Colegii de la Biroul Teritorial Cluj al SOR au devenit profesori pentru o săptămână. Una Altfel. Timp de cinci zile, elevii de la sase din scolile clujene au participat la evenimente gandite special pentru ei si pentru a le arata o alta fata a biologiei. Mai mult, SOR a onorat si doua din invitatiile primite din partea studentilor de la Facultatea de Biologie si Geologie a UBB cu ocazia Scolii Altfel, si la sectia romana, si la sectia maghiara.

Pentru că totuși discutăm despre Școala Altfel, abordarea a fost una mult mai relaxată decât la orele de curs. Elevii și-au început zilele cu jocuri și prezentări în clase. Li s-a explicat cum se construiește un cuib, cum se amplasează un cuib ca să devină o casă atrăgătoare pentru păsări. Partea cea mai interesantă pentru ei a fost când au ieșit pe teren cu biologii și cu voluntarii SOR Cluj pentru a participa la verificarea de cuiburi. Au găsit ouă și pui de pițigoi mare, pui de țiclean, iar pentru ei a fost prima oară când au putut vedea partea ascunsă a cuibăritului.

La mare concurență cu verificarea cuiburilor artificiale amplasate de SOR în proiectul „Păsările Clujului” au fost inelările demonstrative. Acestea au avut loc în Parcul Etnografic Romulus Vuia, iar printre speciile inelate sub ochii copiilor s-au aflat: mierla, pitulicea mică, macaleandrul, pițigoiul codat, codroșul de munte și codroșul de pădure, silvia cu cap negru.

„Este cazul să spunem un mare MULȚUMESC voluntarilor, fără de care nu am fi putut fi în atât de multe locuri. Grație lor am reușit să facem atât de multe activități. Mulțumiri, așadar pentru Andreea Marian, Păun Georgiana, Papp Elke- Edith, Kassay Bernadett, Horațiu Farcaș, Ciortan Bogdan, Moldovan Cristian Silviu, Judik Péter Benjámin și Papp Edgár”, a spus Dora Domșa de la Biroul Teritorial Cluj al SOR.

Programul:

Luni – 18 aprilie

– verificare de cuiburi în Parcul Detunata (acolo se află un panou, hrănitori și cuiburi amplasate în proiectul „Păsările Clujului”) cu elevii de la Școală Lucian Blaga;

–    verificare de cuiburi în Cimitirul Central cu elevii de la Colegiul George Coșbuc;

–    construire de cuiburi cu elevii de la Colegiul Reformat.

Marți – 19 aprilie

–    verificări de cuiburi în Cimitirul Central cu elevii de la Școală Nicolae Titulescu;

–    construire cuiburi și verificare de cuiburi în Parcul Central cu elevii de la Liceul Teoretic Apáczai Csere János.

Miercuri, 20 aprilie

–    activități în clasă la Liceul Teoretic Brassai Samuel;

–    activități în clasă la Colegiul Național George Coșbuc;

–    prezentare plus verificare cuiburi în Parcul Detunata cu elevii de la Școală Lucian Blaga

Joi și Vineri (21-22 aprilie)

–    activități la UBB Cluj

–    inelări demonstrative

Fotografiile realizate la aceste evenimente pot fi vizionate AICI

Dacă ți-a plăcut, distribuie