Share

Sprijin din partea Ministerului Agriculturii

O veste bunã: reprezentanții Guvernului român recunosc importanța monitorizãrii pãsãrilor prin sprijinul acordat recent Societãții Ornitologice Române și Asociației pentru Protecția Pãsãrilor și a Naturii Grupul Milvus.

Timp de un an, Ministerul Agriculturii, Pãdurilor și Dezvoltãrii Rurale (MAPDR) va acorda sprijin financiar celor douã organizații pentru a dezvolta programul „Monitorizarea Pãsãrilor Comune” în vederea calculãrii Indicelui Pãsãrilor din Habitate Agricole (Farmland Bird Index) și pentru a elabora o metodologie de monitorizare a trei specii de pãsãri specifice terenurilor agricole din România (sfrânciocul cu fruntea neagrã, vânturelul de searã, cârstelul de câmp), a cãror protecție este vizatã prin implementarea mãsurilor de plãți compensatorii agro-mediu. 

Activitãțile acestui proiect vor cuprinde dezvoltarea capacitãții voluntarilor prin întâlniri de pregãtire, elaborarea unui ghid simplu, includerea pãtratelor noi de monitorizare, prelucrarea și analiza detaliatã a datelor. Aceastã recunoaștere se datoreazã exclusiv voluntarilor programului de monitorizare, o dovadã a faptului cã datele colectate nu sunt valoroase numai pentru comunitatea ornitologicã ci și pentru instituțiile decizionale. Mulțumim voluntarilor pentru sprijin și încredere!

Dacă ți-a plăcut, distribuie