Share

Un nou premiu pentru un proiect al SOR

Societatea Ornitologică Română a primit un nou premiu pentru un proiect implementat în 2013. Este vorba despre proiectul „Salvează Delta. Scrie viitorul!”, implementat de Societatea Ornitologică Română – Sucursala Covasna și Cercul de Ornitologie „Mugurar”.

Acest proiect a fost desemnat câștigătorul premiului „Arii Naturale Protejate” 2013, proiect finanțat prin programul Spații Verzi al Fundației pentru Parteneriat și MOL România. Premiul a fost înmânat în prezența președintelui Fundației, Potozky László, și a directorului MOL România, Daragics Kinga. Nici suma nu e este de neglijat – 10.000 de lei.

Proiectul a vizat organizarea primului concurs regional de ornitologie, la care au fost participanți din 7 județe din România. Succesul proiectului a fost măsurat prin implicarea unui număr semnificativ de voluntari, în special în celebrarea Zilei biodiversității în șapte școli și într-o tabără de educație ecologică de tip Junior Ranger în Rezervația Biosferie Delta Dunării.

„Este o recunoaștere a meritelor noastre, a muncii depuse de echipa noastră, așadar  suntem fericiți. Premiul vine după un proiect muncit, un proiect greu, dar care a dovedit că implicarea comunitară este o portiță și o șansă pe care dorim să le exploatăm în continuare. Proiectul a fost desemnat ca și un model și acest lucru ne și responsabilizează să mergem mai departe. Ne dorim să continuăm ceea ce am început. Considerăm că este o inițiativa frumoasă și suntem mândri că și finanțatorii recunosc activitatea noastră și ne-au recompensat într-un fel sau altul. Se pare că cei care au crezut în noi nu au dat greș, iar ideile noastre au fost bune. Ne dorim să continuăm proiectele, să aducem lucruri noi și – de ce nu – să câștigăm și la anul” – a declarat coordonatoarea Sucursalei SOR Covasna, Ana Maria Lazăr.

„Pentru echipa executivă de la București este o mare bucurie să aflăm că proiectul colegilor noștri din Covasna a fost cel mai bine implementat proiect dintre cele finanțate de Fundația Pentru Parteneriat și Mol România. De altfel, pe noi ne bucură orice proiect realizat de sucursalele SOR, pentru că ne dorim să avem o rețea puternică, dacă se poate cu acoperire națională”, a spus managerul de dezvoltare al SOR, Alida Barbu.

 

Dacă ți-a plăcut, distribuie