Share

Unde mergem la MidWinter 2019

După cum vă anunțam încă din decembrie, luna acesta, între 10 și 20 ianuarie, are loc Recensământul Internațional al Păsărilor de Apă (Midwinter Counts). Perioada recomandată pentru efectuarea observațiilor (pentru sincronizarea informațiilor) este 12-13 ianuarie.

Toți cei care doresc să participe sunt rugați să ne trimită lista locațiilor pe care vor să le viziteze la adresa cristi.domsa@sor.ro pentru a evita suprapunerile.

Lista completă, standardizată, a locațiilor poate fi accesată în format KMZ/Google Earth – AICI.

Observatorii sunt rugați să respecte limitele standardizate ale siturilor și să noteze toate speciile observate (liste complete). Pentru fiecare sit se va face o listă separată.

Datele pot fi încărcate în baza de date a SOR, Ornitodata. Cei care nu au cont pentru introducerea datelor de Midwinter (sau pentru orice informații), sunt rugați să ne contacteze.

De asemenea, cei care au deja cont, dar vizitează locații noi, sunt rugați să ne contacteze pentru actualizarea listei de locații (cristi.domsa@sor.ro). Introducerea datelor de către cei care au făcut observațiile ne ajută foarte mult și în plus elimină posibilitatea multor erori inerente lucrului cu date.

În cazul în care nu puteți sau nu doriți să introduceți datele în Ornitodata, aveți la dispoziție formularele în format tabelar (Excel, recomandabil), sau în format printabil (PDF).

Chiar dacă, din cauza gerului, multe locații vor fi înghețate, vă rugăm să înregistrați datele și pentru acestea dacă le vizitați: și observațiile de tip absență sunt importante.

Noi vă dorim vreme însorită și cât mai multe specii!

Dacă ți-a plăcut, distribuie