Share

Ziua Păsărilor 2016 în Satu Mare

În 9 aprilie, sucursala SOR Satu Mare a sărbătorit Ziua Păsărilor. Ca de obicei în ultimii ani, sătmărenii au răspuns la invitația SOR de a petrece o zi în Grădina Romei alături de biologi, păsărari și, mai ales, de păsări.

Grădina Romei din Satu Mare este cel mai mare spațiu verde al orașului, iar în apropiere de acest loc se află și sediul sucursalei SOR din nord-vestul al României. De altfel, parcul este și locul de înnoptare și cuibărire pentru circa 350 de perechi de cioară de semănătură (Corvus frugilegus). Cifra nu este aleatorie, membrii ȘOR Satu Mare chiar au avut un program local de monitorizare a păsărilor din localitate.

“Ne-am bucurat că anul acesta nu au participat doar locuitori din Satu Mare, am avut participanți care au ținut să vină din tot județul să marcheze cu noi faptul că sărbătoream pentru a zecea oară consecutiv Ziua Păsărilor”, a declarat coordonatorul sucursalei, Lorand Fazekas.

Și pentru că era ediția cu numărul 10, evenimentul a început de la ora 10. Afară era un soare blând de primăvară, iar participanții au fost întâmpinați și salutați de Viorel Maer şi de Lorand Fazekas. Apoi a urmat partea distractivă a evenimentului, când profesoara de biologie Pauliuc Csilla a coordonat o căutare de păsări, iar toți participanții au intrat în pielea ornitologilor. Au urmat concursuri pe teme ornitologice și două expoziții – una de fotografii – și una ad-hoc, de desene pe asfalt. 

Înghesuiala cea mai mare a fost, însă, la standul dedicat observării păsărilor. Elevii sunt fascinați de faptul că pot folosi binoclurile și lunetă pentru a descoperi și urmări păsările din parc. Cei care au și reușit să determine cele mai multe specii, care au știut cât mai multe detalii despre ele, au primit și premii din partea sucursalei.

La final de eveniment, când mare parte din participanți deja plecaseră spre localitățile de unde au venit, membrii sucursalei au apucat să își tragă sufletul și să se relaxeze la un „sandwich party” la sediul din Grădina Romei.

Dacă ți-a plăcut, distribuie