Share

90 de premianți la concursul de identificare de specii

Pagina Quizz.sor.ro a făcut faţă cu greu, ȋn ultima jumătate a lunii mai, numărului de elevi care s-au ȋntrecut ȋn recunoaştere de specii.

Testele de identificare din concursul ,,Școli prietenoase cu natura” au fost rezolvate de peste 500 de elevi. Câţiva dintre ei au fost atât de pricepuţi, ȋncât au rezolvat toate testele disponibile pe pagina Quizz.ro și, evident, au obținut rezultate remarcabile.

Elevii au recunoscut pe baza imaginilor specii de păsări, insecte, amfibieni, reptile și mamifere întâlnite frecvent în localități. Cei mai activi competitori au fost copiii de gimnaziu cu 394 de participări, urmaţi de cei din ciclul primar – 122 de participări şi de liceeni cu 49 de participări.

Categoria elevi:
Au fost validate 194 de răspunsuri de nota 10. S-au eliminat din concurs rezultatele elevilor care au rezolvat testele din altă grupă de vârstă decât cea potrivită pentru anul lor de naștere şi rezultatele elevilor care nu și-au specificat numele real în cursul înregistrării pe pagina quizz.sor.ro (nu putem premia o persoană care nu se identifică).

Datorită interesului extrem de mare și numărul premiilor este pe măsură. Totuși, deşi am vrea, nu putem să oferim premii pentru toți cei care au obținut nota 10, ci doar pentru 90 dintre ei. Lista de câștigători a fost stabilită astfel: elevii din fiecare grupă de vârstă au fost ordonați pe baza timpului de rezolvare a testului și premiile au fost distribuite în mod procentual pentru fiecare grupă.

Categoria școli:
Cadrele didactice care predau în şcoli înregistrate în programul Școli Prietenoase cu Natura sunt rugate să scrie numele celor 5 elevi/ciclu de predare în Formularul de raportare Școli Prietenoase cu Natura în cursul raportării activităților derulate în cadrul programului. Se va face o medie a rezultatelor acestora. Câștigătorul se va stabili după evaluarea Formularelor de raportare conform metodei descrise în Regulamentul Școli Prietenoase cu Natura.

Câștigătorii vor primi în curând premiile.

Premii
Câștigătorii care au rezolvat testele din seria Școli Prietenoase cu Natura vor fi premiați cu cartea “Prietenii păsărilor”, de Orbán Zoltán, iar cei care au rezolvat testele din seria Természetbarát Iskolák vor fi premiați cu cartea “Képes természetkalauz”. Cărţile vor fi trimise câştigătorilor ȋn cursul săptămânii viitoare – 11 – 15 iunie.

Câteva dintre şcoli s-au remarcat prin numărul mare de participanți şi merită felicitări pentru implicare şi efort:

Școala Gimnazială Excelsis Ploiești – 85
Școala Gimnazială Ipotești – 69
Liceul Teoretic Báthory István, Cluj-Napoca – 30
Școala Gimnazială “George Tutoveanu” Bârlad – 27
Școala Gimnazială “Liviu Dan” Mociu – 25
Școala Gimnazială Chinteni – 22
Școala Gimnazială Molnár Józsiás Târgu Secuiesc – 20

În final, felicităm fiecare concurent și vă promitem că veți mai avea ocazia să participați la astfel de concursuri și, de ce nu?, chiar să câștigați. Faptul că deja știți să recunoașteți numeroase specii din jurul vostru vă face pe toți câștigători. Le mulţumim și cadrelor didactice implicate ȋn concurs pentru efortul depus și pentru dedicația cu care îndeamnă elevii să cunoască cât mai bine natura.

Fondul de premiere este susținut din donațiile strânse în cadrul campaniei Bursa Binelui. Mulțumim încă o dată donatorilor pentru sprijinul financiar acordat, și mai ales pentru contribuția la educația pentru natură a unui număr mare de elevi din toată țara.

Dacă ți-a plăcut, distribuie