Share

Aproape 15.000 de elevi, în proiectul Școli Prietenoase cu Natura

A patra ediție a programului Școli Prietenoase cu Natura, desfășurată în anul școlar 2019-2020, ne-a adus cel mai mare număr de elevi înscriși în proiect, aproape 15 mii. Totodată, am înregistrat un nou record și în ceea ce privește numărul școlilor participante, peste 400. Mai mult, este pentru prima oară în istoria proiectului când participă cel puțin o școală din fiecare județ.

Hotel de insecte

Proiectul Școli Prietenoase cu Natura își propune să apropie elevii de natură prin activități practice desfășurate pe spațiul verde al școlilor, precum: hrănirea păsărilor în timpul iernii, îmbogățirea spațiului verde cu plante care oferă resurse de hrană, posibilități de adăpostire și reproducere a viețuitoarelor. Programul include și activități derulate în sălile de clase:  concursul de desenat păsări, participarea la Olimpiada speciilor, concursul online de recunoaștere a speciilor de păsări și utilizarea planșelor cu păsări de colorat.

Anul acesta, elevii au derulat și activități „științifice”. Au participat la numărarea cuiburilor de rândunică și lăstun de casă aflate în apropierea locuinței și pentru prima dată au realizat observații de păsări de la geam.

Miza proiectului a fost și rămâne aceeași: pe lângă asimilarea de noi cunoștințe în vederea dezvoltării unui comportament adecvat față de natură, școlile au luptat pentru câștigarea sau menținerea titlului de „Școală Prietenoasă cu Natura”.

Cum arată rezultatele ediței 2019-2020?

12 școli au primit ca premiu plăcuța care recunoaște participarea cu succes la proiectul SOR.

35 de școli își mențin titlul de „Școală Prietenoasă cu Natura”, titlu obținut la una din edițiile anterioare.

Alte 4 școli urmează să obțină adeverință de participare dacă dovedesc în primele 2 săptămâni de școală că au înlocuit căsuța decorativă cu un cuib artificial corect realizat.

Activitatea celor 14.781 elevi participanți la programul SOR a fost coordonată de 533 de cadre didactice.

Mulțumim tuturor pentru dedicarea cu care s-au ocupat de proiect chiar și în perioada când comunicarea cu elevii a fost mai dificilă din cauza suspendării cursurilor. 

Dacă ți-a plăcut, distribuie