ȘTIRI PROIECT Păsările Clujului
Atelierul de hrănitori
28 noiembrie 2014
SOR îi invită pe toți clujenii să ia parte la o acțiune dedicată păsărilor din orașul lor: Atelierul de Hrănitori.
În dată de 14 decembrie, în Cazinoul din Parcul Central din Cluj are loc o nouă acțiune din proiectul “Păsările Clujului” – proiect finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.
Este vorba despre un atelier de confecționat hrănitori pentru păsări, hrănitori care vor fi confecționate din materiale naturale sau din materiale reciclate.
De la ora 10 dimineața până la ora 17, colegii de la Biroul Teritorial SOR din Cluj Napoca vor fi alături de clujeni cu cele mai inovative modalități de a realiza hrănitori pentru păsări. Intrarea este liberă la acest eveniment, dar clujenii sunt încurajați să își aducă propriile materiale din care vor realiza, alături de stafful SOR, hrănitori pentru păsările din curtea sau din grădina casei.
Cel mai bine este să aveți la dvs sticle de plastic (PET-uri), cutii de lapte din carton și linguri vechi de lemn care nu vă mai sunt de folos în bucătărie. Toate acestea vor fi principalele materiale de construcție pentru câteva hrănitori extrem de simple, dar foarte eficiente.
“Atelierul de hrănitori” este, totodată, și o întâlnire amicală a membrilor Biroului Teritorial Cluj al SOR cu publicul larg. Colegii noștri vă așteaptă cu o cană de ceai cald și cu sfaturi despre întreținerea și alimentarea hrănitorilor. Nu va lipsi nici expoziţia cu desenele lui Zsoldos Márton, artistul care a ilustrat Determinatorul de Păsări Comune.
Uite barza! – live stream cuib
Arhive
Newsletter
Noutati
Pactul Verde european nu a fost deraiat, dar Parlamentul European a votat o Lege pentru Refacerea Naturii slăbită
Victoria de astăzi a NATURII a avut un cost foarte mare - pentru a ajunge la un compromis, parlamentarii europeni au sacrificat multe obligații și ținte critice, ajungând la o poziție substanțial mai slabă decât propunerea inițială a Comisiei.
Proiecte
Uite Barza!
Recensământul cuiburilor de berze este un efort de a cunoaște situația berzelor albe în România. Primul pas pentru a le ajutaeste de să știm câte perechi cuibăresc și care este numărul puilor. Colectarea datelor se face cu ajutorul unei aplicații de smartphone care a fost creată special pentru acest proiect, cu ajutorul ENEL România. Pe termen lung, dorim ca această aplicație să fie folosită de cât mai multă lume pentru recenzarea cuiburilor de berze, astfel încât în timp să devină instrumentul de bază pentru colectarea datelor privind cuibăritul acestei specii în România. Aplicația este simplă, dar acuratețea datelor este esențială.