Știri
Biologia în parc 2019
24 mai 2019
Facultatea de Biologie de la Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași și Grădina Botanică ”Anastasie Fătu” din Iași vă invită, sâmbătă, 1 iunie 2019, la un eveniment educațional special „Biologia în parc”.
„Este unul dintre evenimentele cu cea mai mare priză la public, până acum. Îi apropiem pe copii de biologie, de viață, de tot ce mișcă. Vă propunem un exercițiu de cunoaștere, prin experimentare directă, a diversității și importanței lumii vegetale și animale din jurul nostru. De fapt, este o invitație să privim, să pipăim și să ascultăm viața care se manifestă într-o lume mult mai variată decât ne putem imagina.
Cunoscând mai bine lumea de dincolo de pereții casei noastre, de televizorul, calculatorul, tabletă sau smartphone-ul cărora le-am dăruit aproape tot timpul nostru liber, avem șansa de a redescoperi frumusețea bucuriilor simple și chiar plăcerea de a trăi”, a declarat dr. Carmen Gache, coordonatorul evenimentului.
Locație: Grădina Botanică ”Anastasie Fătu”, Str. Dumbravă Roșie, 7 – 9.
Participarea este liberă, după achiziționarea biletului de intrare în Grădina Botanică.
În program:
10:00 – 17:00 – Standuri experimentale:
1. Histologie vegetală și animală.
2. Anatomie.
3. Entomologie.
4. Micologie.
5. Microbiologie.
6. Fiziologie vegetală.
10:00 – 17:00 – Expoziții fotografice:
1. Știință și artă din microscop.
2. Diversitatea lumii animale.
10:00 – 12:00 – Atelier de hidrobiologie.
10:00 – 12:00, respectiv, 15:00 – 16:30 – Trasee aplicative:
1. Botanică.
2. Entomologie.
3. Herpetologie.
4. Ornitologie.
Parteneri:
* Societatea Ornitologică Română/Birdlife România
* Societatea Micologică din România
* Grupul SistemIS
* Grupul Herpetologic Moldavica.
Uite barza! – live stream cuib
Arhive
Newsletter
Noutati
Pactul Verde european nu a fost deraiat, dar Parlamentul European a votat o Lege pentru Refacerea Naturii slăbită
Victoria de astăzi a NATURII a avut un cost foarte mare - pentru a ajunge la un compromis, parlamentarii europeni au sacrificat multe obligații și ținte critice, ajungând la o poziție substanțial mai slabă decât propunerea inițială a Comisiei.
Proiecte
Uite Barza!
Recensământul cuiburilor de berze este un efort de a cunoaște situația berzelor albe în România. Primul pas pentru a le ajutaeste de să știm câte perechi cuibăresc și care este numărul puilor. Colectarea datelor se face cu ajutorul unei aplicații de smartphone care a fost creată special pentru acest proiect, cu ajutorul ENEL România. Pe termen lung, dorim ca această aplicație să fie folosită de cât mai multă lume pentru recenzarea cuiburilor de berze, astfel încât în timp să devină instrumentul de bază pentru colectarea datelor privind cuibăritul acestei specii în România. Aplicația este simplă, dar acuratețea datelor este esențială.