Share

Calendarul verde, luna noiembrie

Natura se pregătește de iarnă așa că volumul de muncă scade. Dar întotdeuna rămâne câte ceva de făcut în fiecare grădină, mai ales dacă proprietarii doresc să vină în ajutorul viețuitoarelor. Uite câteva idei, dacă vrei ca grădina ta să rămână un loc plin de viață și după venirea frigului.

1. Se construiesc sau se cumpără și se amplasează hrănitorile pentru păsări.

2. În funcție de condițiile meteorologice, în a doua jumătate a lunii se poate începe alimentarea hrănitorilor. Nu uitați regula de aur: odată începută, hrănirea nu poate fi întreruptă în timpul iernii. Hrănitorile trebuie alimentate constant, cu hrana potrivită: semințe uleioase crude sau osânză, până la sfârșitul iernii.

3. Se amplasează adăpători sau se continuă adăparea păsărilor din grădină

4. Se amplasează băi de nisip

5. Se amplasează cuiburi artificiale care să respecte dimensiunile din acest material. „Căsuțele” de păsări pe care le găsiți de obicei în magazine, frumos colorate, dar care nu respectă standardele de dimensiuni, sunt doar obiecte cu rol decorativ, nepotrivite pentru cuibărit.

6. Înainte ca pământul să înghețe, se mai pot planta pomi, arbori și arbuști, dar și bulbi de flori de primăvară

7. Vegetația moartă, precum frunzele căzute, nu se arde, ci se pune la compost

8. În colțurile mai retrase ale grădinii se lasă grămezi de frunze, sub care pot să hiberneze broaștele și aricii

Dacă vrei să recunoști speciile de păsări care îți vor vizita hrănitorile, e momentul să răsfoiești un determinator. De mare ajutor îți va fi și un binoclu – găsești ambele obiecte în Shopul SOR. Iar până apar păsările, te poți antrena online aici sau, dacă vrei un nivel de dificultate crescut, aici.

Dacă ți-a plăcut, distribuie