ȘTIRI PROIECT Școli și grădinițe prietenoase cu natura
7 septembrie 2018
Septembrie nu înseamnă doar sfârșitul vacanțelor și al călătoriilor, al serilor de vară petrecute fără griji alături de prieteni, ci și un nou început.
Este luna care ne încântă cu o recoltă bogată și variată de fructe și legume, dar în același timp presupune și câteva activități ale căror rezultate se vor vedea abia în cursul anului următor. Așadar, în grădină noul an începe, de fapt, toamna.
Iată și câteva activități recomandate:
1. Se amplasează adăpători sau se continuă adăparea vietăților din grădină
2. Se amplasează băi de nisip
3. Se curăță cuiburile artificiale
4. Se amplasează cuiburi artificiale. Această activitate se poate derula în orice lună, dar șansele de ocupare a cuiburilor încă din primul sezon de cuibărire cresc semnificativ, dacă se amplasează până la începutul iernii. Fabricarea cuiburilor poate fi o activitate de familie, îndrăgită și de copii. Controlorii tehnici și calitativi, evident, o să fie păsările. Ele nu vor cuibări în ele, dacă nu sunt realizate după această planșă. Cuiburile se pot cumpăra și de pe pagina SOR, secțiunea Shop.
5. Se plantează bulbii florilor de primăvară
6. Se continuă compostarea
7. Se observă păsările hrănindu-se pe plantele cu fructe și semințe: soc, păducel, floarea soarelui etc.
Noutati
Update: Revenim cu detalii despre Noaptea Privighetorilor. Societatea Ornitologică Română (SOR) anunță reprogramarea evenimentului Noaptea Privighetorilor, din cauza condițiilor meteo nefavorabile prevăzute de prognoza pentru după-amiaza de sâmbătă, 4 iunie. Astfel, pentru cea de-a 9-a ediție consecutivă a evenimentului Noaptea Privighetorilor vă dăm întâlnire vineri, 10 iunie 2022. Clasicul duet dintre muzicieni și păsări va avea loc în Parcul Etnografic Național „Romulus Vuia” din Cluj-Napoca, în secția în aer liber, Tăietura Turcului. Programul evenimentului nu suferă modificări. Evenimentul este realizat cu sprijinul Lidl România.
Proiecte
David Attenborough, eroul multor naturaliști, mici sau mari, spunea: În 1945 se credea că a crea rezervații și parcuri naturale este de ajuns pentru a ajuta fauna, dar acest lucru nu mai este o opțiune. Acum, nici măcar toate astea nu sunt de ajuns. Toate terenurile de la țară ar trebui puse la dispoziția animalelor […]