ȘTIRI PROIECT Spring Alive
Câștigătorii concursului de desene Spring Alive
7 iunie 2018
242 de elevi din 61 de școli au participat la ediția de anul acesta a concursului de desene Spring Alive.
Am primit desene, picturi ȋn acuarelă şi chiar şi lucrări 3D de la elevi de toate vârstele, de la clasa pregătitoare, până la clasa a VIII-a. Talentul se face ȋnsă remarcat indiferent de vârstă, aşa că am regăsit reproduceri impresionante prin calitatea detaliilor ȋn fiecare dintre categoriile de concurs.
Criteriul esenţial de jurizare a fost păstrarea caracteristicilor celor cinci specii pe care s-a axat concursul Spring Alive – barza albă, drepneaua, cucul, rândunica şi prigoria. Câştigători au fost desemnați elevii care ne-au trimis nu doar desene reuşite, ci – totodată – reprezentări ale speciilor care respectă trăsăturilor acestora.
Felicitări tuturor participanţilor şi profesorilor coordonatori!
Câștigătorii își vor primi în curând diplomele și premiile.
Contact:
[Kinga Cîmpan]
Spring Alive Officer
[Societeta Ornitologică Română]
[kinga.cimpan@sor.ro]
Pentru mai multe informații, accesați www.springalive.net
Urmăriți Spring Alive pe Facebook, YouTube și Flickr
Uite barza! – live stream cuib
Arhive
Newsletter
Noutati
Pactul Verde european nu a fost deraiat, dar Parlamentul European a votat o Lege pentru Refacerea Naturii slăbită
Victoria de astăzi a NATURII a avut un cost foarte mare - pentru a ajunge la un compromis, parlamentarii europeni au sacrificat multe obligații și ținte critice, ajungând la o poziție substanțial mai slabă decât propunerea inițială a Comisiei.
Proiecte
Uite Barza!
Recensământul cuiburilor de berze este un efort de a cunoaște situația berzelor albe în România. Primul pas pentru a le ajutaeste de să știm câte perechi cuibăresc și care este numărul puilor. Colectarea datelor se face cu ajutorul unei aplicații de smartphone care a fost creată special pentru acest proiect, cu ajutorul ENEL România. Pe termen lung, dorim ca această aplicație să fie folosită de cât mai multă lume pentru recenzarea cuiburilor de berze, astfel încât în timp să devină instrumentul de bază pentru colectarea datelor privind cuibăritul acestei specii în România. Aplicația este simplă, dar acuratețea datelor este esențială.