Știri
Cât costă determinatorul
23 septembrie 2016
După ce am anunțat că a sosit determinatorul, cele mai multe întrebări s-au îndreptat spre... preț. Era și normal, acum că se știe clar că data lansării este 1 octombrie.
Dar ce se regăsește în prețul determinatorului și cum se calculează el? Simplu – se face o operație aritmetică numită adunare. Și se strîng sumele cerute de publisher, drepturi de autor, se adună cu munca oamenilor care au contribuit la această ediție – traducători, corectori, biologi, editori, paginatori. Urmează taxele de transport, cele de vamă, toate se regăsesc în prețul lui. Plus taxele datorate statului român. Și adaosul comercial. Iar prețul unui determinator este de 70 de lei.
Știm foarte bine că este o carte așteptată, cerută, necesară. Am avut mailuri și telefoane din plin în ultimii ani. În unele cazuri, așteptarea a fost prea mare, așa că am fost și certați, ni s-au închis telefoane în nas, ni s-au cerut explicații, ni s-au transmis încurajări sau sfaturi.
Și este normal ca toate aceste așteptări să se regăsească și ele în prețul determinatorului. În concluzie, perioada de reduceri este inversată, nu e la final de tiraj sau de stoc, e chiar la început. SOR înțelege dorința dvs de a avea cât mai repede cartea acasă, în concluzie, conducerea a decis să reducem prețul determinatorului în prima lună.
În luna octombrie, așadar, prețul determinatorului va fi de 65 de lei, dat fiind că primii care îl și comandă sunt oamenii care l-au așteptat cu sufletul la gură. Este felul nostru de a vă mulțumi.
De la 1 noiembrie, determinatorul se va vinde cu prețul de 70 de lei.
Uite barza! – live stream cuib
Arhive
Newsletter
Noutati
Pactul Verde european nu a fost deraiat, dar Parlamentul European a votat o Lege pentru Refacerea Naturii slăbită
Victoria de astăzi a NATURII a avut un cost foarte mare - pentru a ajunge la un compromis, parlamentarii europeni au sacrificat multe obligații și ținte critice, ajungând la o poziție substanțial mai slabă decât propunerea inițială a Comisiei.
Proiecte
Uite Barza!
Recensământul cuiburilor de berze este un efort de a cunoaște situația berzelor albe în România. Primul pas pentru a le ajutaeste de să știm câte perechi cuibăresc și care este numărul puilor. Colectarea datelor se face cu ajutorul unei aplicații de smartphone care a fost creată special pentru acest proiect, cu ajutorul ENEL România. Pe termen lung, dorim ca această aplicație să fie folosită de cât mai multă lume pentru recenzarea cuiburilor de berze, astfel încât în timp să devină instrumentul de bază pentru colectarea datelor privind cuibăritul acestei specii în România. Aplicația este simplă, dar acuratețea datelor este esențială.