Share

Concurs de desene: Pasărea anului

Dacă vă simțiți inspirați, vă invităm să desenați. Concursul de desene se adresează participanților de toate vârstele. Termenul limită până la care puteți trimite desenele este 14 aprilie 2024.

Tema concursului din acest an este legată de Pasărea Anului, aleasă prin votul publicului începând din 2019. Unele dintre ele sunt specii Vulnerabile, care se confruntă cu un risc ridicat de dispariție în viitor ca urmare a scăderii continue a populației din cauza distrugerii habitatului și exploatării excesive a terenurilor pe rutele de migrație. Cele mai inspirate 25 de desene vor fi publicate într-un album foto pe pagina de Facebook a Societății Ornitologice Române, iar câștigătorii vor fi premiați cu materiale care să-i încurajeze să continue activitatea artistică.

Condițiile de participare sunt simple. Concurenții trebuie să redea pasărea aleasă dintre speciile votate Pasărea anului din 2019 până în anul 2024 și să o deseneze în diferite ipostaze.

Este importantă păstrarea aspectului și a caracteristicilor speciei! Mai jos găsiți condițiile de participare.

1. Condiţii de participare:
• concursul de desene se adresează participanților de toate vârstele (lucrările copiilor și adulților vor fi jurizate separat)
• pentru a participa, trebuie să trimiteţi desenele/picturile realizate, prin e-mail (concurs@sor.ro) în perioada 01 – 14 aprilie 2024.
• fiecare concurent poate înscrie în concurs maxim 1 desen.
• desenele trebuie să respecte tema concursului “Au fost alese speciile pentru Pasărea Anului. Tu pe care alegi să o desenezi?
• organizatorii şi juriul îşi rezervă dreptul de a refuza participarea la concursul de desene pe motiv de neconcordanţă cu specificul temei sau al concursului.

2. Desfăşurarea concursului:
• începând cu data de 01 aprilie 2024, desenele pot fi trimise prin e-mail (scanate color sau fotografiate), la adresa: concurs@sor.ro
• vor intra în concurs doar desenele trimise la adresa menționată până în 14 aprilie (inclusiv).
Datele necesare pentru înscrierea în concurs sunt (vă rugăm să le menționați în e-mail):
– nume și prenume
– vârsta şi clasa
– adresa poştală (județ, localitate, stradă, număr etc.)
– adresa de e-mail valabilă este obligatorie
– număr de telefon valabil

  • desenele ajunse la Societatea Ornitologică Română vor fi jurizate în prima fază în funcție de gradul de apropiere a desenului de tema concursului: Au fost alese speciile pentru Pasărea Anului. Tu pe care alegi să o desenezi?
  • autorii desenelor câștigătoare vor fi contactaţi după încheierea jurizării, prin e-mail sau telefon (din acest motiv vă rugăm să verificaţi dacă adresa de e-mail şi numărul de telefon transmise de dumneavoastră sunt corecte).
  • premiile concursului vor fi acordate pe categorii: copii (preșcolari, ciclul primar, ciclul gimnazial, liceu) și adulți şi vor consta în tricouri, caiete de lucru și insigne.
  • cele mai frumoase 25 de desene (alese de juriu) vor fi expuse în cadrul unui album pe pagina de Facebook a Societății Ornitologice Române.

Fiecare din cele șase specii votate până acum Pasărea Anului este carismatică și poveștile acestor păsări sunt fascinante. Așa că noi așteptăm cu nerăbdare să ne încântați cu creațiile voastre inspirate de aceste muze înaripate, chiar dacă știm că ne va fi greu să alegem câștigătorii.


Află mai multe despre speciile prezentate AICI.

Dacă ți-a plăcut, distribuie