ȘTIRI PROIECT Spring Alive
Concurs de desene Spring Alive 2018
25 aprilie 2018
Ești pasionat de desen? Iubești păsările? SOR dă startul concursului anual de desene Spring Alive. Intră pe site-ul proiectului și vezi detaliile despre tema concursului, apoi consultă regulamentul de mai jos. Cele mai frumoase 20 de desene vor fi publicate pe site-ul oficial SOR, iar câștigătorii vor fi premiați cu tricouri, caiete de lucru și insigne.
1. Condiţii de participare:
• La concursul de desene pot participa copiii din clasele pregătitoare și I-VIII (lucrările elevilor de la școlile de artă vor fi jurizate separat)
• Pentru a participa, trebuie să trimiteţi desenele/picturile realizate prin e-mail (kinga.cîmpan@sor.ro) sau poștă (Cluj-Napoca, str. Gheorghe Dima, nr 49, ap, 2, jud Cluj) până în 25 mai 2018 – dată poștei.
• Fiecare concurent poate înscrie în concurs maxim 1 desen.
• Desenele trebuie să respecte tema concursului “Păsările din Spring Alive” (speciile pot fi găsite pe site-ul proiectului www.springalive.net)
• Fiecare concurent trebuie să introducă și o observație personală pe site-ul proiectului, secțiunea adaugă o observație.
• Organizatorii şi/sau juriul îşi rezervă dreptul de a refuză participarea la concursul de desene pe motiv de neconcordanţă cu specificul temei sau al concursului.
2. Desfăşurarea concursului:
• Începând cu dată de 1 mai 2018, desenele pot fi trimise în două modalități:
– Prin mail (scanate color sau fotografiate), la adresa: kinga.cîmpan@sor.ro
– Prin poștă, pe adresa: Cluj-Napoca, str. Gheorghe Dima, nr 49, ap 2, jud Cluj.
• Desenele trimise la adresele menționate până în 25 mai vor intră în concurs.
• Datele necesare pentru înscrierea în concurs sunt:
– Nume / Prenume
– Vârsta şi clasa
– Adresa poştală (județ, localitate, stradă, număr etc.)
– Adresa de e-mail valabilă este obligatorie
– Nr. de telefon valabil
Concursul va fi realizat în 2 etape:
– Etapă locală: fiecare școală care dorește să participle la acest concurs va trebui să selecteze pe plan local cele mai bune 12 desene (în finală vor ajunge 3 desene/picturi pentru fiecare categorie: clasele pregătitoare-ÎI, clasele III-IV, clasele V-VI, clasele VII-VIII)
– Etapă națională: desenele ajunse la Societatea Ornitologică Română vor fi jurizate în prima fază în funcție de gradul de apropriere a desenului cu speciile prezente în proiectul Spring Alive
• Autorii desenelor care vor ajunge în finală vor fi contactaţi, după încheierea jurizării, prin e-mail sau telefon (din acest motiv vă rugăm să verificaţi dacă adresa de e-mail şi numărul de telefon transmise de dumneavoastră sunt corecte).
• Premiile concursului vor fi acordate pe categorii (clasele pregătitoare-ÎI, clasele III-IV, clasele V-VI, clasele VII-VIII şi şcoli de artă) şi vor constă în tricouri, caiete de lucru și insigne.
• Cele mai frumoase 20 de desene (alese de juriu) vor fi expuse în cadrul unei expoziţii organizate pentru acest eveniment, pe site-ul oficial SOR (www.sor.ro).
Contact:
[Kinga Cîmpan]
Spring Alive Officer [kinga.cîmpan@sor.ro]
[Societeta Ornitologică Română]
Pentru mai multe informații, accesați www.springalive.net, Urmăriți Spring Alive pe Facebook, YouTube și Flickr
Uite barza! – live stream cuib
Arhive
Newsletter
Noutati
Pactul Verde european nu a fost deraiat, dar Parlamentul European a votat o Lege pentru Refacerea Naturii slăbită
Victoria de astăzi a NATURII a avut un cost foarte mare - pentru a ajunge la un compromis, parlamentarii europeni au sacrificat multe obligații și ținte critice, ajungând la o poziție substanțial mai slabă decât propunerea inițială a Comisiei.
Proiecte
Uite Barza!
Recensământul cuiburilor de berze este un efort de a cunoaște situația berzelor albe în România. Primul pas pentru a le ajutaeste de să știm câte perechi cuibăresc și care este numărul puilor. Colectarea datelor se face cu ajutorul unei aplicații de smartphone care a fost creată special pentru acest proiect, cu ajutorul ENEL România. Pe termen lung, dorim ca această aplicație să fie folosită de cât mai multă lume pentru recenzarea cuiburilor de berze, astfel încât în timp să devină instrumentul de bază pentru colectarea datelor privind cuibăritul acestei specii în România. Aplicația este simplă, dar acuratețea datelor este esențială.