Share

Dacă e primăvară, e Spring Alive!

Luna martie înseamnă pentru iubitorii de păsări și începutul migrației de primăvară. E momentul când păsările se întorc din cartierele de iernare la locurile de cuibărit din Europa.

A început migrația de primăvară, iar acum este momentul să stați cu ochii pe cer, chiar dacă doar de pe geam, și să reîncepeți monitorizarea speciilor de păsări din programul Spring Alive: barza albă, rândunica, drepneaua neagră, prigoria și cucul. Anul acesta avem și două noi specii incluse în proiect. Este vorba de lăstunul de mal și prundărașul gulerat mare. Mai multe informații despre aceste specii puteți găsi aici.

Cum monitorizăm speciile?

Este foarte simplu. Tot ce trebuie să faceți este să înregistrați prima voastră observație despre păsările din cele șapte specii pe pagina oficială a proiectului. Căutați butonul „Adaugă observația”, completați câmpurile cu datele observației (locul, timpul, specia) și datele voastre personale (nume, e-mail etc.) și apoi trimiteți toate datele. Datorită acestor observații introduse, putem urmări sosirea acestor specii nu doar în România, ci în toată Europa.
Programul Spring Alive este unul interactiv și se adresează în special elevilor care pot urmări, împreună cu părinții și profesorii, sosirea celor 7 specii migratoare. Pe site-ul proiectului, copiii vor găsi informații interesante despre cele 7 specii și cum le pot ajuta.
În plus, în 2020 avem pregătite noi ateliere. Vom povesti despre cum să observi păsările în habitatul lor natural fără să le deranjezi, ce înseamnă să fii un bun birdwatcher și cum ar trebui să te echipezi pentru o ieșire în natură la observat păsări.

Dacă ți-a plăcut, distribuie