Share

3,5%

An de an, elevii din Școlile Prietenoase cu Natura participă în număr mare la Olimpiada Speciilor, iar câștigătorii primesc de la noi premii pe măsura efortului lor. 

Anul acesta, din fondurile obținute prin redirecționarea către SOR a 3,5% din impozitul pe anul 2022 premiem și școlile în care învață acești elevi. Două cuiburi pentru păsările cântătoare – pițigoi, muscari, țicleni ori vrăbii vor fi premiile care îi vor încuraja pe elevi și dascăli deopotrivă să continue misiunea pe care cu drag și-au asumat-o, de a face din școala lor o Școală Prietenoasă cu Natura.

În 2024 vrem să oferim o carte despre speciile de păsări comune din România fiecărei școli care primește certificatul Școală Prietenoasă cu Natura.

Lucrăm la publicarea acestei cărți, ce poate fi considerată drept abecedarul celor care doresc să cunoască păsările comune de la noi, un instrument educativ foarte bun, potrivit pentru școlari, dar și pentru oameni mari. În carte vor fi prezentate 155 de specii de păsări comune și va conține informații despre fiecare specie, ilustrații astfel realizate încât să permită o ușoară identificare a păsărilor în natură și un cod QR pentru ca cititorul să poate asculta și sunetele.

Susține și tu inițiativa noastră, ajută-ne să facem educația pentru natură atractivă, dar și accesibilă pentru cât mai mulți copii.

 
Redirecționează 3,5% din impozitul pe venit pentru a contribui la publicarea acestei cărți.

 
Până la 25 mai 2023, descarcă formularul 230 de aici, completează-l cu datele tale și încarcă-l pe contul tău de pe site-ul ANAF.

Și ca totul să fie cât mai simplu, am pregătit tutoriale pentru: înregistrare cont personal pe site ANAF și depunere online Declarație 230.

Poți depune formularul și personal la registratura administrației fiscale de care aparții sau îl poți expedia prin poștă pe adresa serviciului fiscal. 

Îți mulțumim pentru implicare!

Dacă ți-a plăcut, distribuie