Share

Redirecționează 3,5%

Atunci când vorbim despre protejarea naturii ne referim inevitabil și la educație. Orice pledoarie pentru protejarea a tot ceea ce înseamnă viață trebuie să înceapă de la cei mici. Cu acest gând am pornit în 2016, când am lansat programul Școli Prietenoase cu Natura, care din 2022 a devenit Școli și Grădinițe Prietenoase cu Natura. Misiunea programului Școli și Grădinițe Prietenoase cu Natura este în primul rând de a ajuta copiii să învețe să se conecteze cu natura din jurul caselor lor, în școlile, parcurile și comunitățile lor și de a declanșa schimbări de comportament care vor duce la viitorii adulți care vor trata planeta mai bine decât o facem astăzi. Interesul și iubirea de natură se dezvoltă prin cunoaștere și interacțiune.

Școli și Grădinițe Prietenoase cu Natura îmbină armonios partea teoretică și partea practică a activităților de educație pentru mediu, cu activități continue de-a lungul anului școlar, corelate cu anotimpurile. Programul presupune realizarea activităților care vin în ajutorul florei și faunei din imediata apropiere a elevilor. Astfel, prin diverse activități practice, elevii învață să protejeze speciile native și curtea școlii devine una prietenoasă atât cu păsările și veverițele, cât și cu bondarii, fluturii, pomii fructiferi sau plantele aromatice. De asemenea, prin acest program punem accent pe activități bine structurate și corect realizate și evitarea risipei de materiale prin construirea unor elemente nefolositoare. Activitățile programului nu se rezumă doar la câțiva elevi sau la o singură clasă din școală sau grupă de preșcolari, ci au impact benefic asupra întregii unități de învățământ.

Redirecționează 3,5% din impozitul pe venit 

Până la 25 mai 2024, descarcă formularul 230 pentru depunere online de aici, completează-l cu datele tale și încarcă-l pe contul tău de pe site-ul ANAF.

Și ca totul să fie cât mai simplu, am pregătit tutoriale pentru: înregistrare cont personal pe site ANAF și depunerea online a Declarației 230.

Poți depune formularul și personal la registratura administrației fiscale de care aparții sau îl poți expedia prin poștă pe adresa serviciului fiscal.  Descarcă de aici formularul, printează-l, completează-l cu datele tale și depune-l în format fizic.

Îți mulțumim pentru implicare!

Rezultate 2022-2023

Bugetul anual al programului

Dacă ți-a plăcut, distribuie