Share

Din bănci, în mijlocul naturii: Peste 800 de școli și grădinițe devin prietenoase cu natura

În această toamnă am pornit într-o nouă aventură. O aventură care aduce de la an la an tot mai mulți copii aproape de natură. La cea de-a VII – a ediție a programului Școli și Grădinițe Prietenoase cu Natura s-au înscris 876 de insituții de învățământ: școli, grădinițe și palate ale copiilor.

Vă mulțumim! V-am chemat aproape de noi și ați venit. Mulțumim tuturor cadrelor didactice care n-au stat pe gânduri și și-au înscris școala sau grădinița în cel mai prietenos program de educație pentru natură. Suntem recunoscători și ne bucură să vedem că de la an la an crește numărul copiilor care se împrietenesc/reîmprietenesc cu natura din jurul lor. Și n-am fi reușit să ajungem aici fără implicarea voastră, a profesorilor. Sunteți partenerii noștri în această minunată aventură.

Ne dorim ca prin acest program să conectăm copiii cu natura și să creștem viitori adulți conștienți, care să trateze planeta mai bine decât o facem noi astăzi.

Din cele 718 școli acceptate în program, 392 provin din mediul urban, iar 326 din cel rural. Județele cu cele mai multe școli înscrise sunt: Cluj (51), Bihor și București (40 fiecare) și Iași (34). În plus, avem cel puțin o școală din fiecare județ înregistrată în program.

Pentru că v-ați dorit și ne-ați scris, anul acesta am lansat programul și pentru grădinițe. În primul an au venit alături de noi 158 de grădinițe din 30 de județe. Cele mai multe sunt din: București (12), Harghita (11), Cluj și Constanța (10 fiecare).

Am conceput programul Școli și Grădinițe Prietenoase cu Natura în așa fel încât orice cadru didactic, indiferent de specializare, să poată participa împreună cu elevii la proiect. Profesorii au la dispoziție Ghidul activităților, care cuprinde toate informațiile importante pentru derularea corectă a acestora. Activitățile din cadrul proiectului pot fi organizate atât la școală, cât și de acasă.

Primele activități în natură au avut deja loc 😊. Copiii au pregătit hrănitori pentru păsări, le-au alimentat, au plantat copaci, au avut grijă ca înaripatele să nu se mai lovească de ferestre și au lipit siluete de păsări sau diverse forme, au construit cuiburi artificiale. 

Dacă ți-a plăcut, distribuie