Share

După școală, merge și Școala de vară. Grow Wild SOR se întoarce

Ne-a fost dor de activitățile cu public, dar cel mai mult ne-au lipsit interacțiunile cu cei mici, acești juvenili promițători ai noștri! Așadar, reluăm Școala de vară și sperăm să avem școlari, chiar dacă evenimentul pică fix în mijlocul vacanței. Abia așteptăm să ne vedem din nou cu ei, în mijlocul naturii!

Ne întâlnim cu micii exploratori ai naturii pe parcursul a două serii de câte 5 zile, de luni până vineri, între orele 9.00 – 17.00, după cum vedeți mai jos: 

  •  11 – 15 iulie 
  •  18 – 22 iulie

Pot fi înscriși doar copii cu vârsta cuprinsă între 8 și 12 ani!

Locația școlii noastre de vară a rămas aceeași, Parcul Etnografic Național ”Romulus Vuia”, de pe Tăietura Turcului. Cu greu am putea găsi un loc mai potrivit, care să îmbine atât de frumos ideea de vacanță: natură și ulițe ca la bunici. Iar ca elemente de siguranță pentru părinți, putem aduce elegant în discuție gardul generos care înconjoară incinta și porțile păzite temeinic de străjeri și lacăte. 😊 Copii vor fi preluați de către angajații și voluntarii SOR de la poarta laterală, situată pe drumul dintre parc și pădurea Hoia la ora 9.00 și vor fi predați părinților în același loc, la ora 17.00.

Activitățile vor fi diverse, ca în fiecare an, fiecare serie având ateliere în care vor învăța despre plante, păsări, insecte, reptile, amfibieni și mamifere. Sună intens, știm, dar va fi multă joacă, principala modalitate prin care vom transmite copiilor dragostea noastră pentru natură. Și, cel puțin în acest caz, sperăm să fim contagioși!

Pentru masa pe prânz vom merge la Restaurantul Fabriq din Parcul Industrial Tetarom, aflat în imediata vecinătate a Parcului Etnografic. Ni s-a confirmat, tot doamna Monica este șefă la bucătărie, deci nu avem griji, vom face victime și aici, din nou. Cele două gustări le vom avea în incinta parcului.

Taxa de participare este de 650 ron / copil și include intrarea în locație, masa de prânz, 2 gustări, apă, materiale educative pentru ateliere, surprize. Pentru asigurarea locului, plata trebuie făcută în 72 de ore de la înscriere. Pentru frați oferim 10% reducere din taxa de participare. În caz de retragere până în săptămâna de dinaintea seriei se reține 10% din suma achitată; în cazul retragerii copilului cu o săptămână înainte de începerea școlii de vară se reține toată suma. În cazul în care nu se întrunește numărul minim de copii pentru activități (15 / serie) se returnează suma integral.

Prezența copiilor în Parcul Etnografic va fi condiționată și de semnarea unui contract de prestări servicii și a unui acord parental între Societatea Ornitologică Română și părinte.

Cu aceste întâlniri sperăm să stârnim pasiuni care să transforme acești copii în mici naturaliști, care peste ani să își amintească cu drag aceste experiențe. Cu toții știm că e nevoie de susținători ai spațiilor verzi și ai naturii urbane, mai ales în orașele mari, supuse permanent dezvoltării haotice și nesustenabile.

Dacă aveți sau cunoașteți candidați potriviți, vă rugăm să îi trimiteți la noi. Mulțumim dacă dați știrea mai departe!

Vă puteți delecta cu albumul foto al ultimei școli de vară.

Dacă ți-a plăcut, distribuie