Amfibieni
Broasca roșie de munte
18 martie 2019
Rana temporaria, Amfibieni, Familia Ranidae

Culoarea spatelui variază de la gălbui cu pete negre până la maroniu închis, corpul este robust, botul rotunjit, iar picioarele relativ scurte. Adulții au între 6 și 8 cm.
Habitat
Populează în special zonele montane, din pășuni, păduri de amestec și conifere până în pajiștile alpine.
Răspândire
Broasca roșie de munte se găsește în Carpati și zonele colinare adiacente.
Populație
În România efectivele numără câteva sute de mii de exemplare.
Amenințări
Este o specie vulnerabilă, afectată de distrugerea și degradarea habitatelor prin deforestări, lucrări hidrotehnice și poluare.
Categorii de produse
Coș
Arhive
Newsletter

Noutati
Noaptea Privighetorilor, a noua ediție consecutivă la Cluj
Update: Revenim cu detalii despre Noaptea Privighetorilor. Societatea Ornitologică Română (SOR) anunță reprogramarea evenimentului Noaptea Privighetorilor, din cauza condițiilor meteo nefavorabile prevăzute de prognoza pentru după-amiaza de sâmbătă, 4 iunie. Astfel, pentru cea de-a 9-a ediție consecutivă a evenimentului Noaptea Privighetorilor vă dăm întâlnire vineri, 10 iunie 2022. Clasicul duet dintre muzicieni și păsări va avea loc în Parcul Etnografic Național „Romulus Vuia” din Cluj-Napoca, în secția în aer liber, Tăietura Turcului. Programul evenimentului nu suferă modificări. Evenimentul este realizat cu sprijinul Lidl România.
Proiecte
Materiale SPN
David Attenborough, eroul multor naturaliști, mici sau mari, spunea: În 1945 se credea că a crea rezervații și parcuri naturale este de ajuns pentru a ajuta fauna, dar acest lucru nu mai este o opțiune. Acum, nici măcar toate astea nu sunt de ajuns. Toate terenurile de la țară ar trebui puse la dispoziția animalelor […]