Share

Grow Wild, școala de vară a SOR, la Cluj

Școlarii se pregătesc de vacanța de vară, noi ne pregătim de școala de vară. SOR lansează la Cluj prima ediție a unui program care dorește să combine curiozitatea copiilor cu fascinația lor pentru tot ce mișcă.

Grow Wild este primul nostru program de tip școală de vară, în care combinăm cunoștiințele noastre despre natură cu jocurile și vă scăpăm de grija copiilor pentru o săptămână. Vrem ca de pe urma acestui program să beneficieze copiii, părinții lor și … Natura.  

Pe scurt – lăsați copilul cu noi de la ora 9 la ora 17 și ne vom ocupa de tot. Îi asigurăm și mesele și îl ținem ocupat cu activități în natură, activități care să îi stimuleze curiozitatea, îndemânarea și să îi asigure un somn profund la încheierea zilei. Am pregătit de toate  – de la ateliere de artizanat la cursuri cu specialiștii și colaboratorii SOR. 

Vor învăța cum să se descurce în natură, cum să identifice păsările, care mamifere trăiesc lângă casa lor, care ciuperci sunt comestibile și cum le pot recunoaște, la ce sunt bune diverse plante medicinale, ce să faci când vezi un șarpe etc. Părinții pot respira ușurați câteva ore, pot fi siguri că până la ora 17 copii sunt cu noi în Parcul Etnografic Romulus Vuia (Tăietura Turcului). 

Programul „Grow Wild” are loc în perioada 16-20 iulie 2018, între orele 09.00 – 17.00. Zi de zi, ne asigurăm că vacanța nu înseamnă doar să stai degeaba, ci să faci și ceva interesant.

Anul acesta, dat fiind că este prima ediție, vrem să lucrăm cu fete și băieți care au vârsta cuprinsă între 9 și 14 ani. Ca să beneficieze din plin de toate atelierele, nu vom înscrie mai mult de 20 de copii, dar nici mai puțin de 16. 

Rezervarea unui loc în această „tabără” de zi costă 350 ron/copil. Atunci când achitați taxa, achitați, de fapt, taxa de intrare în Parc, atelierele și materialele necesare desfășurării acestora, masa de prânz, apa și 2 gustări pentru cel mic. La gustări să știți că vor avea fructe de sezon. 

Programul nostru este simplu: în fiecare zi avem un atelier principal – cel de păsări (suntem totuși SOR). Pe lângă acesta, copiii participă la atelierele dedicate celorlalte grupe sistematice: mamifere, insecte, ciuperci, reptile și amfibieni, plante. Ca să mai destindem atmosfera de studiu și dată fiind locația vom avea și ateliere de artizanat.  

Asigurăm pe tot parcursul taberei asistență în limba maghiară. 

Primul pas spre Grow Wild – completați formularul de înscriere.

Pasul doi – achitați taxa de participare, prin transfer bancar (în contul RO92RNCB0092026616360001, BCR Sucursala Universitate, Bucuresti) sau în numerar  la Biroul Teritorial Cluj Napoca, Str. Gheorghe Dima nr. 49/2 (cu telefon în prealabil Teodora Domșa – 0742 151848, Kinga Cîmpan – 0744 931070).

Pasul trei – trimiteți dovada achitării taxei pe adresa dora.domsa@sor.ro

Detalii suplimentare puteți obține de la colegele noastre:

Teodora Domșa – 0742 151848, dora.domsa@sor.ro 

Kinga Cîmpan – 0744 931070, kinga.cimpan@sor.ro 

Dacă ți-a plăcut, distribuie