Share

MidWinter 2017

Așa cum deja a devenit tradițional, în prima lună a anului are loc ,,Numărăroarea de Iarnă a Păsărilor Acvatice” (Midwinter Count), sub coordonarea Wetlands International.

2017 va debuta cu o activitate de teren, la care pot participa toți cei interesați, care au experiență în recunoașterea păsărilor acvatice. În anul 2017, perioada recomandată este 14 – 15 ianuarie (cu un maxim admis între 10 și 20 ianuarie).

În România, schema este coordonată de SOR și implementată în parteneriat cu Asociația Grupul Milvus.

Pentru colectarea datelor vă rugăm să folosiți formularele standard, cele în format tabelar (Excel), care sunt ușor de completat și de trimis prin e-mail (cristi.domsa@sor.ro, office@sor.ro). Vă rugăm să completați toate rubricile din antetul formularului. Dacă nu aveți formularele din anii precedenți, pot fi descărcate de AICI, sau cerute coordonatorului.

Suplimentar față de anii precedenți, anul acesta programul aduce și noutăți.

Începând de anul trecut, s-a încercat o standardizare a locațiilor de unde se colectează datele. Acest lucru este foarte important când încercăm compararea multianuală a datelor. De aceea, fiecare persoană care dorește să participe, este rugată să-l contacteze pe coordonatorul Cristi Domșa la adresa de email cristi.domsa@sor.ro), pentru a specifica locațiile ce vor fi vizitate și pentru a fi verificată localizarea exactă și întinderea suprafeței monitorizate.

În al doilea rând, observatorii sunt rugați să facă numărători totale și liste complete de specii. Dacă este vizitat un anumit bazin acvatic (un lac sau un sector standard de râu) observatorul este rugat să acopere vizual complet suprafața și să facă lista completă a speciilor observate (specii de apă conform metodologiei, dar și restul speciilor de păsări observate).

Dacă aveți orice fel de întrebări, vă stăm la dispoziție pentru clarificări. Vă dorim observații cât mai variate și vreme frumoasă!

Dacă ți-a plăcut, distribuie