Share

Monitorizarea Păsărilor Comune, a unsprezecea întâlnire anuală

Pe 3 martie, Bucureștiul va găzdui o nouă întâlnire anuală de monitoring în cadrul programului Common Bird Monitoring (Monitorizarea Păsărilor Comune) – cea de-a unsprezecea.

Întâlnirea va avea loc în amfiteatrul Voinov din clădirea veche a Facultății de Biologie a Universității din București, din Splaiul Independentei 91-95. Este, de fapt, cea mai importantă întâlnire a celor care vor ca păsările comune să rămână… comune. Până acum câțiva ani, întâlnirile de acest gen aveau loc la Cluj, dar ultimele ediții au avut loc și în alte orașe, ultima dintre ele a avut loc la Iași. 

Ca de obicei, ornitologii își prezintă rezultatele activităților din ultimul an, iar lista de materiale propuse este generoasă. (Cu mențiunea că până la ora evenimentului mai pot apărea și altele)

Szabó D. Zoltán, Domșa Cristi, Veres-Szászka Judit, Gábos Ede și Benkő Zoltán vor deschide sesiunea cu o prezentare despre ce a însemnat „Monitorizarea Păsărilor Comune” în perioada 2006-2017. 

Daróczi Szilárd va prezenta apoi care au fost aparițiile de specii rare în România în anul 2017, în timp ce Drăgan Dani va prezenta rezultatele primilor doi ani de teren pentru Atlasul păsărilor din București. 

Marton Attila vine să prezinte rezultatele taberei de inelare de pe Grindul Chituc din perioada 2014-2016, iar Vitalie Ajder Vitalie ce a însemnat recenzarea berzelor albe în Republica Moldova în 2017.

Kósa Ferenc și Domșa Cristi vor prezenta una din lucrările lor de suflet, primul atlas dedicat păsărilor urbane din România – Atlasul Păsărilor Clujului. 

Kovács István va discuta apoi despre efectivele de iernare a păsărilor răpitoare în România în perioada 2006-2017 și despre rezultatele monitorizării păsărilor nocturne din habitate deschise și semideschise din România în 2017. Benkő Zoltán va prezenta apoi Atlasul păsărilor cuibăritoare din România: modelare de prezență-absență din date ocazionale la Passeriforme. 

În atenția participanților din provincie:

Dacă sosiți cu trenul, coborâți în Gara de Nord, după care mergeți pe str. Gării de Nord până la intersecția cu str. Berzei, unde veți face dreapta și mergeți pe această strada până la următoarea intersecție cu str. Vasile Pârvan și continuați drumul pe această stradă, traversați podul peste Dâmbovița, iar în partea dreaptă veți vedea Facultatea de Biologie. 

Dacă sosiți cu mașina vă rugăm se ne contactați pentru locul de parcare. 

Celor care doresc să rămână peste noapte în București, le putem oferi ajutor în căutarea şi rezervarea cazării.

Pentru informaţii suplimentare vă rugăm să contactaţi organizatorii: Szabó D. Zoltán (e-mail: szabodz@gmail.com, tel: 0745 590082) sau Dani Dragan (e-mail: dani.dragan@sor.ro, tel: 0764062641).

Dacă ți-a plăcut, distribuie