Share

Noaptea Privighetorilor, în premieră, și la Iași

Sâmbătă, 20 mai 2017, de la ora 18.00, sucursala Iași a Societății Ornitologice Române (SOR) organizează în Grădina Botanică „Anastasie Fătu” din Iași evenimentul „Noaptea Privighetorilor”.

Noaptea Privighetorilor este un eveniment menit să arate legătura clară dintre oameni și păsări, cu ajutorul unei forme de artă care ne leagă: muzica. Evenimentul are două componente mari: tur ornitologic ghidat cu plimbare prin Grădina Botanică pentru ascultarea privighetorilor și un concert de muzică clasică live, concert susținut de Essenza Quartet.

Prima parte a evenimentului începe la ora 18.00, fiind duelul dintre om și pasăre – concertul de muzică clasică. Anul acesta, ieșenii le pot asculta pe cele patru componente ale cvartetului Essenza: Rîşniceru Diana Maria – oboi, Iacob Patricia – vioară, Mertic Diana Maria – violoncel, Stefancu Maria – violă. 

Ultima parte începe de la ora 19,00 și este asigurată de ornitologii de la SOR: aceștia preiau grupurile de vizitatori, merg împreună să caute și să asculte privighetorile, le povestesc amănunte despre păsările din Iași și din împrejurimi. Imediat după încheierea turului ghidat, vizitatorii Grădinii pot admira expoziția de desene cu tematica păsărilor, desene realizate de unul dintre membrii SOR – biologul Lucian Eugen Bolboacă.

Rezonanța celor patru instrumente este suficient de puternică pentru a fi auzită cu ușurință într-o încăpere spațioasă, dar, în același timp, transparența sunetului va permite invitaților să poarte o conversație plăcută. Repertoriul diversificat cuprinde cover-uri, muzică românească şi internaţională, tangouri, valsuri, muzică clasică dar şi muzică de film. 

REPERTORIU: Valurile Dunării, O Sole Mio, Over the Rainbow, La Vie en Rose, Paradise-Coldplay, Serenade- Franz Schubert,Odă Bucuriei, Canon in D, Flower Duet, Blue Moon, Song from a Secret Garden etc. 

Noaptea Privighetorilor este un eveniment organizat din 2010 de Societatea Ornitologică Română la Cluj, după aceeași rețetă: păsări și muzică în Grădina Botanică. Pentru prima oară, în 2017 evenimentul are loc și la Iași.  

Societatea Ornitologica Romana (SOR) este primul ONG de natură din România, a luat ființă în anul 1990. Este o organizație neguvernamentală care derulează activități pentru protecția păsărilor și a naturii cu sprijinul membrilor și al voluntarilor, pe bază de donații si proiecte. Din 1997 este partener al BirdLife International – o retea mondială care cuprinde 120 organizații naționale pentru conservarea păsărilor și a naturii.

Participarea la eveniment este gratuită, dar condiționată de accesul în Grădina Botanică, unde valoarea unui bilet este de 5 lei. 

Evenimentul este susținut de Passion Products  (IPC Trade Iași).

Dacă ți-a plăcut, distribuie