ȘTIRI PROIECT Păsările Clujului
Noaptea Privighetorilor la Cluj Napoca
19 mai 2014
Societatea Ornitologică Română (SOR) organizează, în cadrul proiectului ”Păsările Clujului”, Evenimentul ”Noaptea Privighetorilor” în seara de 22 mai în Grădina Botanică ”Alexandru Borza” din Cluj, un eveniment care se adresează iubitorilor de natură și de artă, deopotrivă.
Evenimentul debutează cu o plimbare tematică pe aleile din Grădina Botanică în căutarea cântecului privighetorilor. Plimbarea se va încheia în Grădina Romană, unde participanții vor putea admira expoziția de desene de păsări a artistului Zsoldos Márton. Seară va culmina cu un concert de muzică simfonică și muzică ambientală în aer liber.
Prin acest eveniment organizatorii vor să atragă atenția asupra importanței păsărilor, conviețuitoarele noastre citadine, și a locului nostru printre ele.
Programul evenimentului
19:00 Întâlnire la intrarea în Grădina Botanică
19:00 – 19:40 Plimbare tematică și ascultarea cântecelor de păsări
19:40 – 20:00 Vizitarea expoziției de desene a artistului Zsoldos Márton
20:00 – 20:10 Piesă pentru pian: Serghei Rachmaninov – Studii-tablouri Op. 33 nr. 5 în Re minor
20:10 – 20:30 Omul fascinat de păsări
20:30 – 20:45 K’în (muzică ambientală)
20:45 – 21:00 Sonata: Johann Sebastian Bach – Sonata pentru vioara nr. 1 în Și bemol minor
Intrarea în Grădina Botanică se plătește de către invitați!
Proiectul ”Păsările Clujului: creșterea diversității speciilor prin colaborare între ornitologi, experți silvici și publicul larg” este finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România, componentă Dezvoltare Durabilă, cu suma de 74.432,52 euro.
Societatea Ornitologică Română este o organizație neguvernamentală, înființată în 1990 din dorința ornitologilor din România de a da o formă organizată acțiunilor de cercetare și de conservare a păsărilor și habitatelor lor. A devenit, astfel, prima organizație nonguvernamentală din România dedicată conservării biodiversității. SOR reunește ornitologi și iubitori ai naturii, amatori sau profesioniști interesați de cercetarea și protecția păsărilor și a habitatelor lor.
Uite barza! – live stream cuib
Arhive
Newsletter
Noutati
Pactul Verde european nu a fost deraiat, dar Parlamentul European a votat o Lege pentru Refacerea Naturii slăbită
Victoria de astăzi a NATURII a avut un cost foarte mare - pentru a ajunge la un compromis, parlamentarii europeni au sacrificat multe obligații și ținte critice, ajungând la o poziție substanțial mai slabă decât propunerea inițială a Comisiei.
Proiecte
Uite Barza!
Recensământul cuiburilor de berze este un efort de a cunoaște situația berzelor albe în România. Primul pas pentru a le ajutaeste de să știm câte perechi cuibăresc și care este numărul puilor. Colectarea datelor se face cu ajutorul unei aplicații de smartphone care a fost creată special pentru acest proiect, cu ajutorul ENEL România. Pe termen lung, dorim ca această aplicație să fie folosită de cât mai multă lume pentru recenzarea cuiburilor de berze, astfel încât în timp să devină instrumentul de bază pentru colectarea datelor privind cuibăritul acestei specii în România. Aplicația este simplă, dar acuratețea datelor este esențială.