Share

Noaptea Privighetorilor la Cluj Napoca

Societatea Ornitologică Română (SOR) organizează, în cadrul proiectului ”Păsările Clujului”, Evenimentul ”Noaptea Privighetorilor” în seara de 22 mai în Grădina Botanică ”Alexandru Borza” din Cluj, un eveniment care se adresează iubitorilor de natură și de artă, deopotrivă.

Evenimentul debutează cu o plimbare tematică pe aleile din Grădina Botanică în căutarea cântecului privighetorilor. Plimbarea se va încheia în Grădina Romană, unde participanții vor putea admira expoziția de desene de păsări a artistului Zsoldos Márton. Seară va culmina cu un concert de muzică simfonică și muzică ambientală în aer liber.

Prin acest eveniment organizatorii vor să atragă atenția asupra importanței păsărilor, conviețuitoarele noastre citadine, și a locului nostru printre ele.

Programul evenimentului
19:00 Întâlnire la intrarea în Grădina Botanică
19:00 – 19:40 Plimbare tematică și ascultarea cântecelor de păsări
19:40 – 20:00 Vizitarea expoziției de desene a artistului Zsoldos Márton
20:00 – 20:10 Piesă pentru pian: Serghei Rachmaninov – Studii-tablouri Op. 33 nr. 5 în Re minor
20:10 – 20:30 Omul fascinat de păsări
20:30 – 20:45 K’în (muzică ambientală)
20:45 – 21:00 Sonata: Johann Sebastian Bach – Sonata pentru vioara nr. 1 în Și bemol minor

Intrarea în Grădina Botanică se plătește de către invitați!

Proiectul ”Păsările Clujului: creșterea diversității speciilor prin colaborare între ornitologi, experți silvici și publicul larg” este finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România, componentă Dezvoltare Durabilă, cu suma de 74.432,52 euro.

Societatea Ornitologică Română este o organizație neguvernamentală, înființată în 1990 din dorința ornitologilor din România de a da o formă organizată acțiunilor de cercetare și de conservare a păsărilor și habitatelor lor. A devenit, astfel, prima organizație nonguvernamentală din România dedicată conservării biodiversității. SOR reunește ornitologi și iubitori ai naturii, amatori sau profesioniști interesați de cercetarea și protecția păsărilor și a habitatelor lor.

Dacă ți-a plăcut, distribuie