Share

O zi cu păsări în Muzeul Satului

Societatea Ornitologică Română (SOR) își continuă eforturile de a face din Cluj cel mai prietenos oraș cu păsările sălbatice din România. Pe 21 iunie, de la ora 08.00, clujenii sunt invitați la „O zi cu păsări în Muzeul Satului”, eveniment care va avea loc în Parcul Etnografic Național “Romulus Vuia” din Cluj.

“O zi cu păsări în Muzeul Satului”, este un eveniment gândit pentru toate grupele de vârstă, astfel încât fiecare participant să se poată regăsi în acțiunile planificate. Copiii au posibilitatea să experimenteze activități dedicate lor, iar prima dintre ele va fi și cea mai importantă. Cei mici vor avea ocazia să vadă una dintre cele mai frumoase activități de ornitolog: inelarea păsărilor. Păsările sunt prinse cu ajutorul plaselor ornitologice, care nu le rănesc, apoi sunt măsurate și cântărite, li se atașează un inel pe picior și sunt eliberate.

De la ora 10, se dă startul pentru celelalte activități programate în cadrul evenimentului. Copiii pot continuă să învețe cu zâmbetul pe buze, prin jocurile special pregătite pentru ei. Tot de la ora 10 încep ateliere de activități artizanale iar cei mai mari dintre participanți, printre altele, vor avea posibilitatea să-și pregătească o lista a lor cu păsările observate în Parcul Etnografic.

Principalul scop al evenimentului este să contribuie la formarea unui spirit eco-civic cu ajutorul activităților în aer liber și al informării, pentru a determina o percepție favorabilă a publicului în direcția protecției mediului.

Programul evenimentului
08:00 – 10:00 Inelare păsări în Parcul Etnografic
10:00 – 16:00 Activități artizanale, Jocuri pentru copii, Observarea păsărilor

Informații suplimentare:
Biletul de intrare la Parcul Etnografic este de 6 RON pentru adulți, și 3 RON pentru copii. Participanții vor avea asigurat un loc unde să poată servi gustările cu care au venit de acasă.
La Parcul Etnografic se poate ajunge cu autobuzul 37, din Piața Mihai Viteazul până în Parcul Industrial Tetarom (situat în imediata vecinătate a Parcului Etnografic).

Proiectul ”Păsările Clujului: creșterea diversității speciilor prin colaborare între ornitologi, experți silvici și publicul larg” este finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România, componenta Dezvoltare Durabilă, cu suma de 74.432,52 euro

Societatea Ornitologică Română este o organizație neguvernamentală, înființată în 1990 din dorința ornitologilor din România de a da o formă organizată acțiunilor de cercetare și de conservare a păsărilor și habitatelor lor. A devenit, astfel, prima organizație nonguvernamentală din România dedicată conservării biodiversității. SOR reunește ornitologi și iubitori ai naturii, amatori sau profesioniști interesați de cercetarea și protecția păsărilor și a habitatelor lor.

Dacă ți-a plăcut, distribuie