Share

Peste 2.000 de copii de gimnaziu vor învăța păsările din România

În 2020, peste 2.000 de elevi români vor învăța să identifice păsările comune din România. Cum știm asta? Vor participa la „Olimpiada Speciilor”, o probă concurs online pentru elevii din proiectul Școli Prietenoase cu Natura. Am ajuns la a doua ediție a acestui concurs anul acesta și acceptăm înscrieri și de la elevii care nu au șoala înscrisă în programul nostru.

Ce este Olimpiada Speciilor?

Acum ceva timp vă anunțam că peste 400 de școli sunt înscrise într-un proiect al SOR. „Olimpiada” este un concurs online prin care elevii de la aceste școli învață să recunoască specii de păsări, insecte, mamifere, reptile, amfibieni și câteva specii de plante care sunt extrem de benefice pentru animale. Pentru că nu este ușor să ții un concurs cu pste 2.000 de participanți în același timp – offline – elevii vor folosi platforma online de la adresa https://quizz.sor.ro/

Cine și cum poate participa

Dacă școala din care vii este înscrisă în program, atunci este nevoie ca minimum 5 elevi să participe la olimpiada județeană. Dacă școala ta nu face parte din program, dar totuși îți dorești să participi individual, atunci va trebui să ne trimiți adresa ta de mail cu care participi la concurs pe gradini@sor.ro, astfel încât să îți putem trimite rezultatele testului. 

Pentru instituțiile de învățământ înscrise în programul Școli Prietenoase cu Natura, participarea la Olimpiada Speciilor reprezintă una din cele cinci activități obligatorii pentru obținerea plăcuței cu titlul de „Școală Prietenoasă cu Natura” sau pentru menținerea acestei certificări.

Concursul are 3 etape: județeană, regională și națională. Primii 10 concurenți din fiecare județ (care au obținut nota minimă 8) ordonați după notă și timpul de rezolvare a testului ajung în etapa regională a concursului ce se va desfășura în luna martie și va fi urmată de etapa națională în luna mai. Etapa județeană se desfășoară în perioada 13-26 ianuarie 2020. 

Pentru detalii referitoare la derularea concursului precum și lista de specii destinată elevilor de vârstă diferită vă rugăm să consultați Regulamentul Școli Prietenoase cu Natura și anexele acestuia.

Dacă ți-a plăcut, distribuie