Share

Peste 3.000 de elevi au participat la prima etapă a Olimpiadei Speciilor

Etapa județeană a Olimpiadei Speciilor a adunat, în perioada de desfășurare 13-26 ianuarie, peste 3.000 de copii dornici să participe la proba online de identificare a păsărilor comune din România.

Record de participare

Timp de două săptămâni, elevii au putut să-și testeze online abilitățile de recunoaștere a speciilor de păsări, mamifere, reptile, insecte și a câtorva specii de plante importante, care reprezintă o sursă vitală de hrană în diverse perioade. Tot în cadrul concursului, elevii ar fi trebuit să recunoască și diferențele dintre o hrănitoare, un cuib artificial și o căsuță cu rol decorativ.

Ca o noutate, în acest an și profesorii implicați în proiectul „Școli Prietenoase cu Natura” au participat la concursul online. Au fost peste 200 de cadre didactice care au completat testele. În total, pagina concursului are acum un nou record – a fost accesată de 4.172 de ori, însă doar 2.922 teste au fost validate. Și asta pentru că elevii erau obligați să completeze doar testul specific vârstei lor și doar o singură dată. Mai multe conturi nu înseamnă mai multe șanse de reușită, ci excluderea din concurs, ceea ce, din păcate, s-a și întâmplat pentru o parte din elevii care nu au respectat regulamentul sau nu au completat datele necesare.

Cum s-a desfășurat Olimpiada Speciilor? 

Concursul a avut trei niveluri de dificultate în funcție de ciclul de învățământ: primar, gimnazial și liceal. Testele au fost disponibile în limbile română și maghiară. Primii 10 elevi din fiecare județ care au obținut cel puțin nota 8 s-au calificat în etapa regională a concursului. În cazul în care există locuri rămase libere într-un anumit județ, acestea vor fi ocupate de către următorii clasați din alte județe, care au obținut cel puțin nota 8.

După validarea celor 2.922 teste, clasamentul participanților care au obținut nota minimă 8 arată astfel: clasele I-IV: 220 elevi, V-VIII: 360 elevi și clasele IX-XII: 174 de elevi. Punctajul maxim a fost obținut de 438 elevi!

Participarea la Olimpiada Speciilor reprezintă una din cele cinci activități obligatorii pentru instituțile de învățământ care luptă pentru câștigarea plăcuței „Școli Prietenoase cu Natura” sau care doresc certificarea pentru menținerea titlului obținut la una din edițiile anterioare ale proiectului. 

Anul acesta au putut participa la concursul online și elevii de la instituțile de învățământ care nu sunt înscrise în programul „Școli Prietenoase cu Natura”. 

Etapa regională a concursului se va desfășura în perioada 2-15 martie și va fi urmată de etapa națională în luna mai.

Dacă ți-a plăcut, distribuie