Share

Peste 400 de școli înscrise într-un proiect SOR

419 școli din România vor să fie Prietenoase cu Natura și s-au înscris în programul omonim implementat de Societatea Ornitologică Română. Este cel mai mare număr de școli cu care am lucrat până acum, de la lansarea proiectului care își propune să apropie elevii de natură.

Mai mult, este pentru prima oară în istoria programului Școli Prietenoase cu Natura, când avem cel puțin câte o școală din fiecare județ înregistrată în program.

Sunt bucuroasă, sunt foarte bucuroasă pentru ce se întâmplă la ediția 2019-2020. Din cele 419 școli care participă anul acesta la proiect, avem un număr foarte mare de școli care sunt pentru prima oară alături de noi. Sunt 239 de școli nou-venite. Dacă am fi avut coordonatele bune pentru fiecare școală, ați fi văzut o hartă care ar fi arătat precum un arici, școli și elevi atenți la natură în fiecare colț al țării”, a spus coordonatorul proiectului, biologul Éva Váncsa.

Programul se adresează tuturor cadrelor didactice și nu este nevoie să fie profesori de biologie pentru a îndruma elevii în proiectul nostru. 52% dintre cadrele didactice care participă anul acesta sunt profesori care predau altă materie decât biologie sau sunt învățători. Toți profesorii au la dispoziție online materialele necesare, în Ghidul activităților (Anexa la Regulament), care le oferă toate informațiile pentru derularea corectă a activităților.

Dacă ți-a plăcut, distribuie