Share

Prietenii Păsărilor

Ne face plăcere să vă anunțăm că puteți achiziționa una dintre cele mai bune cărți pentru oamenii care vor să le fie de ajutor păsărilor. Cartea se numește „Prietenii Păsărilor”, iar autorul este Orbán Zoltán. Traducerea în limba română a fost efectuată de vicepreședintele SOR - Alexandru Lapoși, iar referenți de specialitate au fost colegii noștri de la Biroul Teritorial Cluj al SOR, Teodora și Cristi Domșa.

Cu cât se îndepărtează mai mult de natură, pentru a-şi suplini nevoia zilnică de mișcare și de experienţe noi, omul inventează tot felul de activități individuale sau colective – drumeții, creșterea animalelor de companie, peisagistică urbană, sporturi extreme. 

Activitățile cotidiene pentru protecția păsărilor și a naturii în gospodărie, reprezintă în mai mare măsură recreere decât muncă. Observarea activității păsărilor la hrănitoare sau adăpătoare, a fluturilor care vizitează florile, a marii varietăți de albine solitare, neastâmpărate, la hotelul pentru insecte, poate fi o experiență nu numai personală, ci și una colectivă. Societatea Ornitologică Română a lansat programul „Grădini și Școli Prietenoase cu Natura”, care are ca scop creșterea biodiversității citadine și conștientizarea în cadrul publicului larg a importanței acesteia.

Cartea se adresează tuturor acelora care doresc să vină în ajutorul păsărilor şi vieţuitoarelor mici din zonele de locuit. Prin utilizarea unor mijloace şi a unor metode simple şi ieftine se poate interveni cu succes în păstrarea şi exploatarea acestei bogăţii. Foarte frumos şi bogat ilustrată, cartea conţine şi un determinator al celor mai frecvente specii de păsări din localităţi.

Cartea poate fi comandată online aici, dar poate fi cumpărată și din sediile SOR din București și Cluj. 

Dimensiuni: 165 x 235 mm

Nr. pagini: 240

Preț: 51,00 lei                                                                  

În carte puteți găsi informații complete despre cum puteți să le fiți de folos păsărilor, în funcție de anotimp, dar și în funcție de speciile care se află în apropierea casei dvs. Hrănitorile de ciocănitori diferă de cele pentru pițigoi, dar mai multe informații găsiți în carte. Spre deosebire de alte materiale de acest gen, cartea vine și cu răspunsuri la problemele pe care le ridică de multe ori coabitarea cu păsările, de la ciori la porumbei sau ciocănitori. Veți găsi soluții inovatoare, dar care nu se încheie în stilul lui Ion Creangă, cel care trăgea cu pușca după ciori 🙂

Cuprins:

Plantele din grădina prietenoasă pentru păsări

Hrănirea păsărilor

Scorburi artificiale, lăzi, cutii sau tăvi pentru cuib, cuiburi artificiale

Adăpătoare și scăldătoare de praf

Protecția rândunelelor

Protecția berzelor albe

Protecția altor grupe de animale 

Avantajele cartierelor de blocuri

Fotografierea, filmarea, observarea păsărilor

Oportunități pentru educația ecologică și turism 

Problemele păsărilor-păsări problemă

Determinatorul celor mai frecvente specii de păsări din localități 

Dacă ți-a plăcut, distribuie