Share

Pelican Way of LIFE

În ciuda faptului că este o specie simbol și pentru Delta Dunării și pentru alte zone, pelicanul creț este clasificat drept „Aproape Amenințat” pe Lista Roșie IUCN, cu un trend populațional descrescător. După un declin major în secolele 19 și 20, populația globală a speciei s-a stabilizat la 10 – 20 de mii pe indivizi, incluzând 7 -8 mii de perechi cuibăritoare. Populația globală este formată din trei subpopulații: cea din bazinele Mării Negre și Mării Mediterane, cea din vestul și sud-vestul Asiei și cea din estul Asiei.


Populația europeană, pe care se concentrează proiectul nostru, reprezintă 42-54% din populația mondială. Este formată din păsări care migrează pe distanțe scurte, petrecându-și în mod normal iarna în zone umede aflate la mai puțin de 1.000 de km de locul de cuibărire. De aceea, proiectul își propune reducerea amenințărilor la adresa speciei și îmbunătățirea habitatului acesteia în 27 de situri din România, Bulgaria, Grecia și Ucraina. De asemenea, va sprijini dezvoltarea activităților de conservare și cercetare dedicate speciei din Turcia, Albania, Muntenegru și Macedonia de Nord.

 
Proiectul este cofinanțat prin programul LIFE al Uniunii Europene,iar SOR este unul dintre cei 7 parteneri, iar scopul nostru este de a contribui la îmbunătățirea statutului speciei prin activități de 

  • Cercetare
  • Conservare
  • Informare
Dacă ți-a plăcut, distribuie