Share

Plan de Acțiune pentru Lacul Comana

Între septembrie 2005 – august 2006, SOR a desfășurat proiectul Plan de Acțiune pentru Lacul Comana, finanțat de Ambasada Olandei la București prin programul MATRA/KNIP. Obiectivele principale ale proiectului au fost promovarea biodiversității din zona Parcului Natural Comana și asigurarea statutului legal de protecție a zonei. 

Astfel, a fost organizat un grup de 10 voluntari cu ajutorul cărora a fost inventariată și monitorizată avifauna zonei, au fost identificate amenințărtile la adresa speciilor cheie și au fost colectate informații privind folosința terenurilor. Aceste date, alături de harta în GIS a regiunii au fost folosite pentru întocmirea documentației necesare pentru desemnarea zonei ca Arie de Protecție Specială Avifaunistică.

În același timp, pentru conștientizarea comunității locale și a vizitatorilor cu privire la nevoia de conservare a zonei au fost realizate activități educative cu peste 40 de elevi de la Școală Comana, activități de informare în legătură cu biodiversitatea zonei, precum și o expoziție de fotografii și desene Comana – oameni, natură și istorie.

Dacă ți-a plăcut, distribuie