În timpul care a urmat, Victoria a trimis date foarte importante pentru ornitologi referitoare la locurile de odihnă de pe traseul de migrație, zonele de cubărit, durata migrației și habitatele folosite.
Anul acesta, pe 22 noiembrie, momentul așteptat cu emoție și speranță a venit: emițătorul de pe spatele Victoriei a transmis semnalul că pasărea a ajuns cu bine în comuna Murighiol, județul Tulcea. Migrația de toamnă a durat 74 de zile, în perioada septembrie – noiembrie. În drumul spre România, Victoria a parcurs 7.700 de kilometri pe ruta Peninsula Taimyr, Rusia, Kazahstan, Rusia, Ucraina, România.
Migrația de toamnă urmează același traseu și același locuri de odihnă în majoritatea cazurilor, dar pot apărea și deviații în funcție de condițiile meteorologice. Ninsoarea abundentă din zona Rostov, Rusia, spre exemplu, din data de 18 noiembrie a obligat-o pe Victoria să renunțe la popasuri și să facă un „maraton” de 1.000 de kilometri până în apropierea Deltei Dunării, unde a ajuns cu bine la data de 22 noiembrie.
Vestea bună pentru Victoria este că iarna aceasta o va petrece în România ferită de pericole majore, activitatea de vânătoare fiind suspendată în țara noastră la 36 de specii. Așadar, împușcarea ilegală sau accidentală a gâștelor cu gât roșu, protejate la nivel internațional, ar trebui să fie imposibilă.
„Efectele benefice ale opririi vânătorii sunt deja vizibile. La prima monitorizare efectuată în sud-estul României de către specialiștii SOR, în perioada 21-22 noiembrie, au fost numărate peste 14.000 de gâște cu gât roșu. Este un record absolut acest număr pentru luna noiembrie, unde în ultimii 20 ani erau numărați în medie 5.500 de indivizi”, a declarat managerul proiectului „Life for Safe Flight” din partea SOR, Emil Todorov.