Share

Școala de vară SOR. Grow Wild v.5. Cluj. Vara aceasta!

Copii veseli și curioși, dascăli încântați, părinți relaxați. Aceasta e, pe scurt, sinteza Școlii de vară Grow Wild organizată de către SOR în luna iulie în Parcul Etnografic al Transilvaniei din Cluj. De aceea, am ales aceste cuvinte drept motto al școlii noastre și declarăm deschise înscrierile pentru cea de-a V-a ediție!

Școala de vară SOR Grow Wild 2024 se derulează, la fel ca în fiecare sezon, pe parcursul a două serii de câte 5 zile, de luni până vineri, între orele 9.00 – 17.00, după programul:

• 8 – 12 iulie
• 15 – 19 iulie

Se pot înscrie doar copii cu vârsta cuprinsă între 8 și 12 ani!

Locația școlii noastre de vară este aceeași, Parcul Etnografic Național „Romulus Vuia”, de pe Tăietura Turcului, locul ideal pentru noi: avem natură, umbră, spațiu suficient și sigur. Copiii vor fi preluați de către angajații și voluntarii SOR de la poarta laterală, situată pe drumul dintre parc și pădurea Hoia, la ora 9.00 și vor fi predați părinților în același loc, la ora 17.00. Toate activitățile se desfășoară în aer liber, iar în caz de ploaie ne refugiem în generosul foișor din parc. Pădurea Hoia e aproape, ieșim și acolo de cel puțin 2 ori.

Activitățile vor fi diverse, ca în fiecare an, fiecare serie având ateliere în care vor învăța despre plante, păsări, insecte, reptile, amfibieni și mamifere. Dar nu vom neglija nici partea practică sau artistică, vom construi hoteluri de insecte, pe care copiii le vor lua acasă, și vom face mici obiecte de artizanat, pentru a-și aminti cu drag de zilele petrecute cu noi.

Pentru masa pe prânz mergem la Restaurantul Fabriq din Parcul Industrial Tetarom, aflat în imediata vecinătate a Parcului Etnografic. E prietenos cu mediul, deoarece prânzul nu necesită livrare și e gustos pentru participanți, dovada fiind revenirea juvenililor la școala noastră de vară și pentru doamnele de la restaurant și meniul lor, nu de puține ori modificat la cerere. Cele două gustări, cea de fructe de dimineață și cea dulce de după-amiază (pregătită tot la Restaurantul Fabriq – chec cu fructe, clătite, salam de biscuiți și înghețată), le vom savura în incinta parcului.

Taxa de participare este de 900 ron / copil și include intrarea în locație, masa de prânz, 2 gustări, materialele educative pentru ateliere, tricou personalizat, surprize. Apa de la cișmeaua din apropierea foișorului este potabilă, copiii având nevoie doar de o sticlă personală. Pentru asigurarea locului la școala de vară, plata trebuie făcută în 72 de ore de la înscriere. Pentru frați oferim 10% reducere din taxa de participare a celui de-al doilea participant. În caz de retragere până cu două săptămâni înaintea seriei se reține 20% din suma achitată; în cazul retragerii copilului cu o săptămână înainte de începerea școlii de vară se reține toată suma. În cazul în care nu se întrunește numărul minim de copii pentru activități (17 / serie) se returnează suma integral.

Prezența copiilor în Parcul Etnografic va fi condiționată și de semnarea unui contract de prestări servicii și a unui acord parental între Societatea Ornitologică Română și părinte.

Copii veseli și curioși, dascăli încântați, părinți relaxați. Anul trecut îl prezentam ca rezumatul Școlii de vară Grow Wild, dar se pare că la fel de bine se potrivește și ca motto al școlii noastre! Aici puteți citi mai multe despre ultima ediție a școlii noastre de vară.

Formularul de înscriere îl găsiți mai jos. Nu uitați: pentru a vă asigura locul, taxa de participare trebuie achitată în 72 de ore de la înscriere, în contul RO92RNCB0092026616360001, BCR Sucursala Universitate, București!

Vă mulțumim dacă dați știrea mai departe!

Dacă ți-a plăcut, distribuie