Share

Semnează pentru Natură

Acum doi ani, SOR și partenerii săi interni și internaționali vă invitau să protejați legile care guvernează Natura la nivel european: Directiva Habitate și Directiva Păsări.

Legile erau atunci atacate de politicieni. Am reușit, pe deplinAnul acesta, avem o nouă misiune la nivel european – Living Land. Comisia Europeană a pus în consultare publică Politica Aricolă Comună – un adevărat mastodont, care înghite 38% din banii publici europeni. 

De ce să participi?

Așa că vă invităm din nou să fiți alături de noi și să participați la dezbatere. Vrem să le spunem politicienilor că agricultura și natura merg mână în mână. An de an, fermierii primesc bani pentru suprafețele pe care le cultivă. Cu cât mai mare suprafața, cu atât mai mulți bani. Dar nu e corect – banii ar trebui să ajungă la cei care protejează mediul în timp ce fac agricultură, indiferent ce suprafață cultivă. 

Este o consultare care ne privește pe toți, pentru că banii noștri se pot duce în continuare pe chimicale și practici agricole dăunătoare pentru Natură, în loc să încurajeze fermierii responsabili. Banii noștri se duc pe practici agricole dăunătoare, intensive care au reușit să distrugă fauna de pe terenurile agricole – în ultimii 30 de ani, Europa a pierdut 50% din păsările de pe terenurile agricole. 

Banii noștri sunt cei care ne pot aduce mâncare sănătoasă, comunități rurale puternice, fermieri responsabili și o agricultură sustenabilă, care să protejeze natura. 

Cum participi

Modalitatea de participare e simplă. Sunt 34 de întrebări adresate de Comisia Europeană, întrebări la care trebuie să răspundă orice om interesat de ce mănâncă sau de soarta naturii. Întrebările trec prin agricultură, cu toate capitolele ei. Sincer, e bine să fii specialist când citești întrebările, pentru a înțelege tot. Noi am pus la lucru specialiștii și am venit cu un set de răspunsuri la toate aceste probleme. Vă recomandăm să participați prin metoda cea mai simplă: completați datele dvs și apăsați butonul PARTICIP din această pagină. Este metoda cea mai simplă. 

Puteți alege să formulați propriile răspunsuri și să le trimiteți. Vă recomandăm însă, înainte de a le trimite, să citiți răspunsurile pe care noi le-am ales. Am ales răspunsuri care să ajute la protejarea naturii și a comunităților sătești, avem recomandări și avem explicații pentru fiecare alegere a noastră în această pagină. Dacă ați citit și sunteți de acord cu noi, reveniți la cea mai simplă metodă de participare – e-frame-ul de pe pagina SOR. 

Concluzii

Pare o campanie dusă împotriva agricultorilor, dar nu este decât o campanie pentru natură. Da, agricultura e făcută de oameni și am vrea că ea să fie făcută responsabil. Vrem să întărim comunitățile sătești, nu producători care poluează și nu plătesc pentru asta. Vrem să avem produse alimentare sănătoase, nu unele seci, fără gust, pline de chimicale. Vrem să mai auzim păsări care cântă pe câmp și să mai vedem animale sălbatice. Data trecută, când am semnat toți consultarea publică, la Bruxelles a fost clar: Comisia Europeană a menținut legile pentru natură. E timpul ca și Politica Agricolă Comună să fie prietenoasă cu Natura. 

Dacă ți-a plăcut, distribuie