Share

SOR la Zilele Culturale Maghiare din Cluj

Angajații și voluntarii Biroului Teritorial Cluj au participat la Zilele Culturale Maghiare din Cluj cu activități legate de păsări.

De luni până joi (18-21 august) activitățile s-au desfășurat în Parcul Mare între orele 10-18 iar de vineri ne-am mutat în inima Clujului, în curtea clădirii mici a Liceului Teoretic Báthory István.

Joi și vineri am întâmpinat iubitorii de păsări între orele 14-17, iar duminică între orele 11-16. Desigur că interesul mare, stârnit de exponate a făcut ca echipa de la SOR să rămână mult peste program, dar nimeni nu s-a plâns.

Printre activitățile organizate, fiecare grupă de vârstă a găsit ceva pe placul ei: cei mici au desenat, au colorat, au făcut măști, dar au încercat și quillingul cu ajutorul părinților.

Ghicirea speciilor de păsări comune pe baza pozelor împărțite pe 3 nivele (începător, mediu și avansat) a reprezentat o adevărată provocare, atât pentru copii, cât și pentru părinți și bunici.

Duminică, pe lângă activitățile menționate, cei interesați au avut ocazia să împâslească lână.

Interesul a fost extraordinar de mare pe tot parcursul săptămânii, chiar și la sfârșit de săptămână, când vremea a devenit capricioasă. Unii dintre copii au participat zilnic la activități, au fost prezenți aproape pe tot parcursul programului.

Deși evenimentul a fost organizat în cadrul Zilelor Maghiare – orice etnie, naționalitate, clujean sau turist a fost întâmpinat cu drag.

Dacă ți-a plăcut, distribuie