ȘTIRI PROIECT Păsările Clujului
SOR la Zilele Culturale Maghiare din Cluj
2 septembrie 2014
Angajații și voluntarii Biroului Teritorial Cluj au participat la Zilele Culturale Maghiare din Cluj cu activități legate de păsări.
De luni până joi (18-21 august) activitățile s-au desfășurat în Parcul Mare între orele 10-18 iar de vineri ne-am mutat în inima Clujului, în curtea clădirii mici a Liceului Teoretic Báthory István.
Joi și vineri am întâmpinat iubitorii de păsări între orele 14-17, iar duminică între orele 11-16. Desigur că interesul mare, stârnit de exponate a făcut ca echipa de la SOR să rămână mult peste program, dar nimeni nu s-a plâns.
Printre activitățile organizate, fiecare grupă de vârstă a găsit ceva pe placul ei: cei mici au desenat, au colorat, au făcut măști, dar au încercat și quillingul cu ajutorul părinților.
Ghicirea speciilor de păsări comune pe baza pozelor împărțite pe 3 nivele (începător, mediu și avansat) a reprezentat o adevărată provocare, atât pentru copii, cât și pentru părinți și bunici.
Duminică, pe lângă activitățile menționate, cei interesați au avut ocazia să împâslească lână.
Interesul a fost extraordinar de mare pe tot parcursul săptămânii, chiar și la sfârșit de săptămână, când vremea a devenit capricioasă. Unii dintre copii au participat zilnic la activități, au fost prezenți aproape pe tot parcursul programului.
Deși evenimentul a fost organizat în cadrul Zilelor Maghiare – orice etnie, naționalitate, clujean sau turist a fost întâmpinat cu drag.
Uite barza! – live stream cuib
Arhive
Newsletter
Noutati
Pactul Verde european nu a fost deraiat, dar Parlamentul European a votat o Lege pentru Refacerea Naturii slăbită
Victoria de astăzi a NATURII a avut un cost foarte mare - pentru a ajunge la un compromis, parlamentarii europeni au sacrificat multe obligații și ținte critice, ajungând la o poziție substanțial mai slabă decât propunerea inițială a Comisiei.
Proiecte
Uite Barza!
Recensământul cuiburilor de berze este un efort de a cunoaște situația berzelor albe în România. Primul pas pentru a le ajutaeste de să știm câte perechi cuibăresc și care este numărul puilor. Colectarea datelor se face cu ajutorul unei aplicații de smartphone care a fost creată special pentru acest proiect, cu ajutorul ENEL România. Pe termen lung, dorim ca această aplicație să fie folosită de cât mai multă lume pentru recenzarea cuiburilor de berze, astfel încât în timp să devină instrumentul de bază pentru colectarea datelor privind cuibăritul acestei specii în România. Aplicația este simplă, dar acuratețea datelor este esențială.