Share

Unde ieșim la Euro BirdWatch 2016

Mai jos se regăsesc sucursalele, persoanele de contact și locurile unde se iese, precum și ora și locul de întâlnire. BUCUREȘTI – 1 octombrie – Întâlnire cu stafful SOR la ora 8,30 la stația Petrom de la ieșirea din Voluntari spre Urziceni. Se merge la Lacul Rodeanu. CLUJ Sâmbătă, 1 octombrie, doritorii sunt așteptați pe […]

Mai jos se regăsesc sucursalele, persoanele de contact și locurile unde se iese, precum și ora și locul de întâlnire.

BUCUREȘTI1 octombrie – Întâlnire cu stafful SOR la ora 8,30 la stația Petrom de la ieșirea din Voluntari spre Urziceni. Se merge la Lacul Rodeanu.

CLUJ
Sâmbătă, 1 octombrie, doritorii sunt așteptați pe malul lacului Gilău, la intrarea în localitatea Someșul Rece, de la ora 11.00
Duminică, 2 octombrie, ieșim la lacurile din Câmpenești – Jucu, loc de întâlnire pe drumul care duce la Câmpenești, imediat după ieșirea de pe șoseaua Cluj-Dej, tot ora 11.00. persoana de contact – Cristi Domșa – 0740. 242 978

IAȘI – duminica 2 octombrie – ieșire la Vladeni. Se pleacă cu trenul spre Dorohoi, la ora 9 din gara de Nord, Iași. Persoana de contact: Lucian Fasola-Mătăsaru 0749. 792 529 Tot duminică, se iese și la Ruginoasa. Se pleacă la ora 8 dimineața cu autobuzul spre Pașcani, plecare din autogara Codreanu. Este vorba despre o monitorizare în derulare (pentru lucrarea de disertație a unui student) pe un traseu din perimetrul parcului Castelului Cuza și un alt traseu care traversează o parte din sat și un teritoriu din extravilan.

BAIA MARE – sâmbătă, 01.10.2016 Ariniș(MM)- Motiș(SJ)

SATU MARE

Sâmbătă – 1 octombrie.
1. Lacul Porumbeşti şi Lunca Turului, întâlnire la ora 7,45
2. Lacul şi Pădurea Bercu, întâlnire la ora 12
3. Lunca Someşului aval Satu Mare 2 km, întâlnire la ora 9
4. Socond, Pădurea Sarcă, Valea Măria, întâlnire la ora 10.
Duminică – 2 octombrie
5. Lacul Moftin şi Valea Crasnei, întălnire la ora 9.

SEBEȘ1 octombrie – ieșire pe Valea Sebesului, la ora 10, la primul lac de acumulare, Lacul Petrești. Punctul de întâlnire va fi barajul, de unde se vor face primele observații. Apoi se va merge pe digul lacului, cca 1 km, până la coada lacului și din loc în loc se vor face observații. Deoarece lacul este relativ aproape, 6 km o parte din elevi vor veni cu bicicleta și mizăm pe cca 15 – 20 de elevi.

1 octombrie – 12,30 – satul Răhău, situat la 12 km de Sebeș. Drumeție pe toată lungimea satului, cca 2,5 km, satul are foarte multa vegetație arboricolă și vom încerca să vedem păsări de zăvoi și livezi.

2 octombrie – ieșirea la principalele lacuri din zona Sebeș, de tip eleșteu (pescărie) – lacurile Daia-Romana și Drasov-Doștat.

Cugir – d-l Melente Petru va ieși cu 2 – 3 amici pe Râul Mic și seara îmi vă comunica ce pasări a văzut.

La Alba-Iulia, Nicolae Oprica vă sărbători ziua fiului său în Parcul Dendrologic din oraș, unde va duce un binoclu și le va arăta invitaților cum se observă pasări.

BRAȘOV – Lacul de acumulare Dumbrăvița duminică, 2 octombrie, ora 10,00. Întâlnirea va fi pe malul lacului, după ultima casă din sat pe dreapta, pe drumul de pământ ce duce pe mal.

BRĂILA1 octombrie, ora 9,30 – ieșire la Lacul Sărat. Persoana de contact – Marius Vernescu.

BOTOȘANI 1 octombrie 2016, ora 9 – monitorizarea avifaunei râului Ghireni (acumularea Balta Lata) – ora 12 – avifaună pădurii Coțușcă – prof. coord. Gabriela Zbughin
2 octombrie 2016, ora 9 – monitorizarea avifaunei din spațiile verzi ale municipiului Botoșani
traseu: parcul Rapsodia – parcul Mihai Eminescu – cimitirul Pacea – parcul Spitalului Județean – prof. coord. Badaluta Anamaria

PITEȘTI1 octombrie, plecare la ora 8 pe taluzul lacului Golești. Se ajunge la barajul Prundu – observații pe lacul Pitești.

PLOIEȘTI 1 și 2 octombrie – ieșire la Câmpia Gherghiței.

TULCEA01 octombrie – ieșire cu Eugen Petrescu pe Lacul Furtuna.

CĂLĂRAȘI01 octombrie – ieșire la Iezer Călărași și brațul Borcea. 02 octombrie – Mostiștea

CARACAL (OLT) – 01 octombrie – lacurile de acumulare de pe Olt, de lângă Slatina. 02 octombrie – lacul Obârșia

NOTA BENE

1. SOR nu asigură transportul până la locurile de ieșire, costurile de transport vor fi suportate de participanți.

2. Dacă ieșiți în teren pe cont propriu, treceți observațiile în acest formular și trimiteți-le la adresa office@sor.ro până duminică 2 octombrie la ora 13,00.

Dacă ți-a plăcut, distribuie