Share

Unde ieșim la Euro BirdWatch 2017

Este deja tradiție – primul weekend din luna octombrie înseamnă ieșire la păsări cu oricine vrea să ni se alăture. Este un eveniment european dedicat observării migrației păsărilor, dar și comunicării cu iubitorii de natură. Și anul acesta, la fel ca în trecut, ieșim pe teren cu elevi, profesori... cu oricine vrea să ni se alăture.

În atenția coordonatorilor, dar și a celor care ies pe cont propriu: De aici puteți downloda fișa formular pentru ieșiri și pentru observații: fie în format Excel, fie în format pdf, gata de printare.

Atașat este fișa de observații pentru EuroBirdwatch 2017, este ușor modificată pentru a ne ajuta la completarea formularului de raportare. 

Va rugăm să o completați pe această, și nu una din anii anteriori. Gășiți atașat formatul excel în care avem rugămintea să completați datele din teren, și pe care să îl trimiteți la una din cele două adrese de mail: dora.domsa@sor.ro sau office@sor.ro 

Am atașat și un formular pdf, e mai compact, îl recomandăm pentru prinț și dus pe teren.

Fișele trebuie trimise, după cum deja v-ați obișnuit, până cel tîrziu în data de 01.10.2017, duminică, ora 14.00. Cei care nu pot trimite prin mail fișele, sunt rugați să transmită informația telefonic la numărul 0742.151.848, colegei noastre Dora Domșa. 

Până acum, știm sigur câteva din sucursalele noastre care ies pe teren. Mai jos găsiți lista lor, precum și locurile unde se iese la păsări. 

București

Sâmbătă, 30 septembrie – ieșire în parcul Natural Văcărești.  Punct de întâlnire: intrarea de la Asmita Gardens, ora 8:00. 

Sebeș

Sâmbătă, 30 septembrie

Ora 9:00 – drumeție cu elevii din Răhău.

Ora 10:30 – drumeție pe Valea Sebeșului cu elevi de la Scoala gimnaziala nr. 2 Sebes, la lacul de acumulare hidroenergetic Petrești. 

Duminica 1 octombrie – ieșire matinală la pescăriile din zona Sebeș.

Alba Iulia

Sâmbătă, 30 septembrie

Ora 16:00 – ieșire în Parcul Dendrologic din Alba Iulia. 

Cugir

Ora 14:00 – ieșire pe valea Cugirului.

Pitești 

Vineri, 29 septembrie 

ora 11:00, malul Lacului de acumulare Pitești (Prundu).

Brăila

Sâmbătă, 30 septembrie – ieșire cu caiacele la Somova-Parcheș.

Duminică 1 octombrie – deplasare la Lacul Sărat II.

Pentru detalii, luați legătura cu coordonatorul sucursalei, Marius Vernescu

Baia Mare 

Sâmbătă, 30 septembrie – ora 09:00 ieșire la lacurile de la Ariniș – Motiș

Sibiu 

Sâmbătă, 30 septembrie – ieșire pe lacurile de pe Olt din apropierea Sibiului. Organizator – Cătălin Fuciu

Cluj 

Duminică, 1 octombrie – ieșire pe lacurile de la Câmpenești-Jucu, loc de întâlnire pe drumul care duce la Câmpenești, imediat după ieșirea de pe șoseaua Cluj-Dej, ora 09:45.

Satu Mare

Sâmbătă, 30 septembrie 

1. Lacul Porumbeşti şi Lunca Turului, întâlnire la ora 7:45.

2. Lacul şi Pădurea Bercu, întâlnire la ora 12:00.

3. Lunca Someşului 2 km în aval de Satu Mare, întâlnire la ora 9:00.

4. Socond, Pădurea Sarca, Valea Maria, întâlnire la ora 10:00.

Duminică – 1 octombrie

5. Lacul Moftin şi Valea Crasnei, întâlnire la ora 9:00.

Botoșani

Sâmbătă 30 septembrie

Iesire la Lacul Stânca Costești din judetul Botoșani, iar punctul de întâlnire este în fața clădirii Apelor Române de la Barajul Stânca, la ora 9. Pentru detalii tel: 0749215524 – Carmen Gache

Iași

Iesire la Vlădeni, judetul Iași. Punctul de întâlnire este Gara Iasi Nord, la ora 08.45. Se pleacă cu trenul Iași-Dorohoi operat de Regiotrans. Detalii la tel: 0749792529 – Lucian Fasola Matasaru.

Brașov – duminica, 1 octombrie – iesire la Dumbravita de la ora 10,00. Coordonator: Dan Ionescu

Mehedinți –  iesire la Balta Nera si Divici Pojejena. Coordonator: Amalia Balasoiu de la Parcul Natural Portile de Fier. 

Dacă ți-a plăcut, distribuie