Știri
Unde ieșim la Euro BirdWatch 2017
25 septembrie 2017
Este deja tradiție – primul weekend din luna octombrie înseamnă ieșire la păsări cu oricine vrea să ni se alăture. Este un eveniment european dedicat observării migrației păsărilor, dar și comunicării cu iubitorii de natură. Și anul acesta, la fel ca în trecut, ieșim pe teren cu elevi, profesori... cu oricine vrea să ni se alăture.
În atenția coordonatorilor, dar și a celor care ies pe cont propriu: De aici puteți downloda fișa formular pentru ieșiri și pentru observații: fie în format Excel, fie în format pdf, gata de printare.
Atașat este fișa de observații pentru EuroBirdwatch 2017, este ușor modificată pentru a ne ajuta la completarea formularului de raportare.
Va rugăm să o completați pe această, și nu una din anii anteriori. Gășiți atașat formatul excel în care avem rugămintea să completați datele din teren, și pe care să îl trimiteți la una din cele două adrese de mail: dora.domsa@sor.ro sau office@sor.ro
Am atașat și un formular pdf, e mai compact, îl recomandăm pentru prinț și dus pe teren.
Fișele trebuie trimise, după cum deja v-ați obișnuit, până cel tîrziu în data de 01.10.2017, duminică, ora 14.00. Cei care nu pot trimite prin mail fișele, sunt rugați să transmită informația telefonic la numărul 0742.151.848, colegei noastre Dora Domșa.
Până acum, știm sigur câteva din sucursalele noastre care ies pe teren. Mai jos găsiți lista lor, precum și locurile unde se iese la păsări.
București
Sâmbătă, 30 septembrie – ieșire în parcul Natural Văcărești. Punct de întâlnire: intrarea de la Asmita Gardens, ora 8:00.
Sebeș
Sâmbătă, 30 septembrie
Ora 9:00 – drumeție cu elevii din Răhău.
Ora 10:30 – drumeție pe Valea Sebeșului cu elevi de la Scoala gimnaziala nr. 2 Sebes, la lacul de acumulare hidroenergetic Petrești.
Duminica 1 octombrie – ieșire matinală la pescăriile din zona Sebeș.
Alba Iulia
Sâmbătă, 30 septembrie
Ora 16:00 – ieșire în Parcul Dendrologic din Alba Iulia.
Cugir
Ora 14:00 – ieșire pe valea Cugirului.
Pitești
Vineri, 29 septembrie
ora 11:00, malul Lacului de acumulare Pitești (Prundu).
Brăila
Sâmbătă, 30 septembrie – ieșire cu caiacele la Somova-Parcheș.
Duminică 1 octombrie – deplasare la Lacul Sărat II.
Pentru detalii, luați legătura cu coordonatorul sucursalei, Marius Vernescu
Baia Mare
Sâmbătă, 30 septembrie – ora 09:00 ieșire la lacurile de la Ariniș – Motiș
Sibiu
Sâmbătă, 30 septembrie – ieșire pe lacurile de pe Olt din apropierea Sibiului. Organizator – Cătălin Fuciu
Cluj
Duminică, 1 octombrie – ieșire pe lacurile de la Câmpenești-Jucu, loc de întâlnire pe drumul care duce la Câmpenești, imediat după ieșirea de pe șoseaua Cluj-Dej, ora 09:45.
Satu Mare
Sâmbătă, 30 septembrie
1. Lacul Porumbeşti şi Lunca Turului, întâlnire la ora 7:45.
2. Lacul şi Pădurea Bercu, întâlnire la ora 12:00.
3. Lunca Someşului 2 km în aval de Satu Mare, întâlnire la ora 9:00.
4. Socond, Pădurea Sarca, Valea Maria, întâlnire la ora 10:00.
Duminică – 1 octombrie
5. Lacul Moftin şi Valea Crasnei, întâlnire la ora 9:00.
Botoșani
Sâmbătă 30 septembrie
Iesire la Lacul Stânca Costești din judetul Botoșani, iar punctul de întâlnire este în fața clădirii Apelor Române de la Barajul Stânca, la ora 9. Pentru detalii tel: 0749215524 – Carmen Gache
Iași
Iesire la Vlădeni, judetul Iași. Punctul de întâlnire este Gara Iasi Nord, la ora 08.45. Se pleacă cu trenul Iași-Dorohoi operat de Regiotrans. Detalii la tel: 0749792529 – Lucian Fasola Matasaru.
Brașov – duminica, 1 octombrie – iesire la Dumbravita de la ora 10,00. Coordonator: Dan Ionescu
Mehedinți – iesire la Balta Nera si Divici Pojejena. Coordonator: Amalia Balasoiu de la Parcul Natural Portile de Fier.
Uite barza! – live stream cuib
Arhive
Newsletter
Noutati
Pactul Verde european nu a fost deraiat, dar Parlamentul European a votat o Lege pentru Refacerea Naturii slăbită
Victoria de astăzi a NATURII a avut un cost foarte mare - pentru a ajunge la un compromis, parlamentarii europeni au sacrificat multe obligații și ținte critice, ajungând la o poziție substanțial mai slabă decât propunerea inițială a Comisiei.
Proiecte
Uite Barza!
Recensământul cuiburilor de berze este un efort de a cunoaște situația berzelor albe în România. Primul pas pentru a le ajutaeste de să știm câte perechi cuibăresc și care este numărul puilor. Colectarea datelor se face cu ajutorul unei aplicații de smartphone care a fost creată special pentru acest proiect, cu ajutorul ENEL România. Pe termen lung, dorim ca această aplicație să fie folosită de cât mai multă lume pentru recenzarea cuiburilor de berze, astfel încât în timp să devină instrumentul de bază pentru colectarea datelor privind cuibăritul acestei specii în România. Aplicația este simplă, dar acuratețea datelor este esențială.